x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carmen Dan: Până acum, niciun coleg de-al meu nu s-a exprimat în sensul ca eu să plec de la MAI, nici premierul României

Carmen Dan: Până acum, niciun coleg de-al meu nu s-a exprimat în sensul ca eu să plec de la MAI, nici premierul României

16 Iun 2019   •   22:01
Carmen Dan: Până acum, niciun coleg de-al meu nu s-a exprimat în sensul ca eu să plec de la MAI, nici premierul României

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică seară, că "este foarte posibil" să fie persoane care şi-ar dori să nu mai fie ministru în actuala conjunctură politică, însă a precizat că, până acum, nimeni nu i-a cerut acest lucru, "nici premierul României", cu care are o relaţie "corectă, deschisă" şi pe care nu l-ar pune într-o "situaţie dificilă".

"Este foarte posibil să existe, (persoane care să-şi dorească ca ea să fie înlocuită n.r.), pentru că eu nu am plecat niciodată de la premisa că o persoană este de neînlocuit sau este atât de bine pregătită pentru orice domeniu încât nu poate fi vreodată luată în discuţie înlocuirea acestei persoane. Apoi am spus-o de fiecare dată că eu am primit acest mandat de la partidul care s-a gândit că aş putea face faţă unei asemenea responsabilităţi şi am spus că tot partidul este cel care îmi poate cere să părăsesc acest portofoliu, dându-mi mai mult sau mai puţin argumente. Dar, până acum, niciun coleg de-al meu nu s-a exprimat în sensul unei opţiuni ca eu să plec de la Ministerul de Interne. Nici premierul României nu s-a exprimat, am o relaţie corectă deschisă, ne cunoaştem de ani de zile cu premierul Viorica Dăncilă, consider că este un om corect şi niciodată nu aş pune-o într-o situaţie dificilă", a precizat Dan la Antena 3.

Întrebată la ce s-a referit când a spus că nu ar pune-o într-o situaţie dificilă pe Viorica Dăncilă, Carmen Dan a spus că s-a gândit la activitatea pe care o desfăşoară în minister.

"Mă refer în primul rând la activitatea pe care o desfăşor. Şi am căutat de fiecare dată în activitatea mea să nu existe vreo atitudine sau să uit să comunic ceva sau să fac ceva, fără să mă gândesc. În primul rând că premierul trebuie să ştie, premierul trebuie să primească informaţiile corecte, concrete, în aşa fel încât să nu fie pusă într-o situaţie dificilă discutând despre orice situaţie pe care să nu i-o fi adus-o eu la cunoştinţă", a afirmat ministrul.

În ceea ce priveşte o posibil remaniere guvernamentală, Dan a precizat că "este o discuţie" în acest sens, mai ales că "nu este prima".

"Sunt voci care au spus că ar fi de discutat şi o astfel de propunere. În mod concret nu s-a luat nicio decizie până în acest moment, nu am o temere din această perspectivă, mi se pare un lucru absolut normal şi care evident trebuie discutat acolo unde se discută deciziile politice, în coaliţia de guvernare şi în Partidul Social Democrat. Aşa că, dacă va fi să fie o remaniere, eu sunt convinsă că se va face o analiză serioasă şi se va luat cea mai bună decizie", a afirmat ea.

Întrebată dacă a simţit o schimbare în atitudinea premierului, după condamnarea lui Dragnea, faţă de anumiţi miniştri sau faţă de ea, Carmen Dan a susţinut că nu a "simţit" acest lucru, cu excepţia "unei mai mari presiuni".

"Nu am simţit. Poate o mai mare presiune, o mai mare grijă, o mai mare dorinţă de a transmite un mesaj de unitate şi e firesc să fie aşa, pentru că nu a fost deloc un moment nici măcar aşteptat, un moment uşor, şi este important, cred, pentru fiecare membru al acestei echipe să strângă rândurile şi să acţioneze ca şi cum am fi toţi o singură persoană. Este momentul absolut necesar, pe care nu trebuie să-l ratăm", a conchis Dan. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan