x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Cartel Alfa" cere referendum

"Cartel Alfa" cere referendum

de Aniela Nine    |    12 Dec 2010   •   19:28

"Cartel Alfa" cere preşedintelui Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să de­clan­şeze un referendum pentru a da ro­mânilor posibilitatea să decidă dacă vor "desfiinţarea statului social" şi îi transmite că, dacă România nu ar fi fost stat social, şeful statului şi "partenerii politici" nu ar fi avut educaţie şi asistenţă medicală gra­tuite.

"Vă reamintim, domnule pre­şedinte, că dacă România nu ar fi fost un stat social, nici dumneavoastră, nici alţi parteneri politici, neavând acces la şcoală gratuită, la asistenţă medicală gratuită, nu aţi fi avut nici o şansă la viaţă şi nici posibilitatea ascensiunii profesionale!

 Ignoraţi cu totul şi faptul că statul trebuie să fie măcar un partener al cetăţeanului, nicidecum un stăpân de sclavi în spatele căruia se ascund potentaţii zilei", se arată în scrisoarea "Cartel Alfa". Sindicaliştii îi mai transmit preşedintelui că, deşi el consideră că Europa socială nu mai este o soluţie şi că implicit România nu mai poate fi un stat social, statisticile UE demonstrează că România alocă mult mai puţine fonduri obligaţiilor sociale în comparaţie cu alte ţări membre. "Ceea ce este foarte grav este că prin atitudinea publică demonstraţi periculoase tendinţe totalitare. Principiul conducătorului unic care ştie şi gestionează singur toate problemele este evident unul tipic dictatorial", mai scriu reprezentanţii "Cartel Alfa".

×