x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cât mai rezistă Liviu Dragnea în fruntea PSD

Cât mai rezistă Liviu Dragnea în fruntea PSD

de Xenia Croitoru    |    20 Noi 2017   •   07:25
Cât mai rezistă Liviu Dragnea în fruntea PSD

Tot mai mulţi social democraţi se plâng de felul în care PSD este condus de Liviu Dragnea şi spun că partidul face scut în jurul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ultimul scandal izbucnit în interiorul partidului este cel care l-a adus în atenţie pe europarlamentarul Sorin Moisă. Acesta şi-a dat demisia din PSD cu critici dure la adresa lui Liviu Dragnea şi a partidului din care a făcut parte. Sorin Moisă a  fost şef adjunct de cabinet al comisarului european Dacian Cioloş, iar criticile la adresa fostului europarlamentar PSD, din partea oamenilor importanţi din PSD nu au intârziat să apară.

 

Din toate reacţiile de până acum lipseşte însă reacţia lui Liviu Dragnea, exact cel care a fost ţinta criticilor dure aduse de Moisa. Acesta spunea că partidul îl apără în prezent pe Dragnea în scandalul cu Tel Drum. "Chiar daca la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovaţia, poziţia lui Liviu Dragnea în fruntea partidului şi a Parlamentului României a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată. Pe 13 noiembrie, frecventablitatea europeană şi internaţională a PSD-ului, atat cât a fost ea construită în ultimii 20 de ani, a fost spulberată. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare şi face ridicolă teoria complotului „Statului Paralel şi ilegitim”. Dat naibii „Statul” asta dacă a preluat şi controlul instituţiei europene anti-fraudă."

Victor Ponta, cel care s-a poziţionat deja ca lider al opoziţiei este cel mai dur la adresa lui Liviu Dragnea. Reacţia lui nu a întâziat să apară şi chiar a spus că acum PSD este condus de "cartelul Tel Drum". Victor Ponta îl atacă la toate apariţiile publice pe Liviu Dragnea şi spune chiar că OLAF are cu siguranţă dovezi clare împotriva lui Dragnea. "Probabil că domnul Dragnea îşi va înghiţi limba când va vedea că acolo sunt dovezi de la Olaf."

 

De ce stau legile blocate prin Parlament

La fel ca şi Sorin Moisa, şi Victor Ponta îi cere demisia lui Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor pe motiv că blochează legi în Parlament şi a susţinut că dacă ar urma un vot împotriva lui Liviu Dragnea el ar fi cel care ar vota pentru plecarea acestuia. "Sunt atâtea legi, de exemplu cu abuzul în serviciu, care stau la Camera Deputaţilor blocate. Nu le-am blocat eu. Eu voi vota, dacă se va ajunge, pentru înlocuirea domnului Dragnea cu un alt deputat PSD. Dacă nu, înseamnă că Dragnea are un blat pentru blocarea legilor," a spus Victor Ponta. Cei care îl susţin pe Dragnea nu au întârziat să îşi exprime părerea, iar Codrin Ştefănescu l-a acuzat pe Ponta de minciună. În ceea ce priveşte demisia lui Sorin Moisă din PSD, care la rândul său i-a cerut lui Dragnea demisia, criticile au venit imediat de la susţinătorii lui Liviu Dragnea. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a sărit în apărarea lui Liviu Dragnea şi l-a acuzat pe Moisă că nu este altceva decât un argat pentru Dacian Cioloş, în condiţiile în care acesta i-a fost şef de cabinet lui Cioloş. Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, a reacţionat imediat spunând că tot ceea ce a făcut Moisă este necolegial. Eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu a spus că era firească o demisie a lui Moisă din PSD câtă vreme el era mai apropiat de Dacian Cioloş faţă de propriul partid. Iar Cătălin Ivan a sărit în apărarea lui Moisă, cu o ironie la adresa şefului PSD, spunând că nu ar da un Moisă pentru 100 de Liviu Dragnea.

 

Este un război al declaraţiilor în acest moment între social democraţi, iar până acum singurul care tace în acest conflict este Liviu Dragnea.

"Chiar daca la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovaţia, poziţia lui Liviu Dragnea în fruntea partidului şi a Parlamentului României a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată”, Sorin Moisă

×
Subiecte în articol: liviu dragnea