x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Ivan către un parlamentar britanic: Ori părăsiţi UE, ori vă conformați regulilor și respectați românii!

Cătălin Ivan către un parlamentar britanic: Ori părăsiţi UE, ori vă conformați regulilor și respectați românii!

09 Noi 2013   •   09:57
Cătălin Ivan către un parlamentar britanic: Ori părăsiţi UE, ori vă conformați regulilor și respectați românii!

Purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, a transmis o scrisoare deschisă către parlamentarul britanic Peter Bone, cel care a declarat, pentru publicația Daily Express, că regulile UE împotriva imigrației pot fi încălcate de Marea Britanie, pentru a impiedica afluxul de cetățeni români.

În cadrul scrisorii, Cătălin Ivan îi solicită parlamentarului britanic să nu mai promoveze "scenarii mincinoase și panicarde cu privire la consecințele liberalizării pieței muncii" și să înceteze "stimularea sentimentelor anti-românești în rândul britanicilor".

Europarlamentarul social-democrat atrage atenția că, atât timp cât Marea Britanie este membră a Uniunii europene, "nu poate alege ce prevederi să respecte și pe care să le ignore".

"Nu puteți solicita control sporit asupra cetățenilor europeni care intră în țară atât timp cât Marea Britanie este membră a UE și atât timp cât țara pe care o reprezentați s-a angajat să respecte prevederile Tratatului de aderare a Bulgariei și României la Uniunea Europeană. Ori cereți oficial ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană – dacă asta este poziția oficială a conservatorilor – ori vă conformați regulilor care se aplică în toate cele 28 de state membre", arată Cătălin Ivan, potrivit Agerpres.

În plus, europarlamentarul social-democrat arată că, potrivit studiilor realizate atât în România, cât şi în Marea Britanie, Regatul Unit nu se va confrunta cu un val de imigranţi români odată cu liberalizarea pieţei muncii în UE, în 2014. "În calitate de membru al Parlamentului European și de reprezentant al României, vă cer să nu mai promovați scenarii mincinoase și panicarde cu privire la consecințele liberalizării pieței muncii și să încetați stimularea sentimentelor anti-românești în rândul britanicilor. Românii sunt cetățeni cu drepturi depline ai UE și toți europenii trebuie să respecte acest lucru, inclusiv dumneavoastră", încheie Cătălin Ivan.

×