x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Ivan: Pactul de coabitare a funcţionat ca dopuri de urechi contra zgomotului!

Cătălin Ivan: Pactul de coabitare a funcţionat ca dopuri de urechi contra zgomotului!

04 Oct 2013   •   12:00
Cătălin Ivan: Pactul de coabitare a funcţionat ca dopuri de urechi contra zgomotului!

Purtătorul de cuvânt al PSD, eurodeputatul Cătălin Ivan, a declarat, la RFI, că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu "vor crea îngrijorări" în UE. Ivan susţine că afirmaţiile şefului statului vor avea "efecte destul de serioase posibile în afară". Reacţia lui Ivan vine după ce Băsescu a anunţat că "foarte probabil" va denunţa pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta.

În opinia lui Cătălin Ivan, "acest pact de coabitare, această hârtie semnată a funcţionat foarte bine ca dopuri de pus în urechi împotriva zgomotului. Ne-a ajutat ca o perioadă să nu-l mai auzim pe Traian Băsescu, să nu mai facă gălăgie inutil, să nu se mai isterizeze de la Cotroceni, de acolo, de la tribuna prezidenţială şi ne-a ajutat într-o perioadă de stabilitate, de acalmie, să putem să facem ceea ce era important pentru români. Acum văd că nu mai funcţionează, că şi dopurile astea se uzează!".

Purtătorul de cuvânt al PSD spune că Guvernul îşi vede de treabă, în ciuda declaraţiilor lui Traian Băsescu: "Face scandal în continuare, dar ne vedem de treabă, e mult mai important ce avem de făcut pentru cei care nu au ce să pună pe masă, nu au un loc de muncă, nu au cu ce să-şi trimită copiii la şcoală, merg la spital şi nu primesc îngrijirea de care au nevoie. Sunt foarte-foarte multe lucruri mult mai importante decât Traian Băsescu, nu este o preocupare principală pentru noi acum Traian Băsescu".

Cătălin Ivan crede că "se vor crea îngrijorări (în străinătate-n.r.). Numai că avem din nou obligaţia ca şi vara trecută, ca de fiecare dată când informaţii mincinoase ajung în presa din străinătate şi la partenerii noştri din UE şi din lume, să informăm corect. Ceea ce am şi făcut, ceea ce a făcut şi primul-ministru. Am înţeles că a avut câteva întâlniri chiar ieri. Şi noi am informat şi grupul socialiştilor din Parlamentul European, am trimis o informare şi către preşedintele Parlamentului European. Ne facem datoria, să spunem care este situaţia, că de fapt un procuror-şef a rămas doar procuror, pentru că i-a expirat mandatul şi a fost o înlocuire strict procedurală, fără nici o conotaţie politică (...). Bineînţeles că apar îngrijorări când un şef de stat face astfel de declaraţii iresponsabile. Este total iresponsabil ce face Traian Băsescu într-adevăr, fără efecte în interiorul ţării, dar cred că cu efecte destul de serioase posibile în afară".

×