x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Ivan (PSD) către Reding: "Aţi reuşit să impuneţi un preşedinte împotriva voinţei propriului popor

Cătălin Ivan (PSD) către Reding: "Aţi reuşit să impuneţi un preşedinte împotriva voinţei propriului popor

12 Sep 2012   •   14:24
Cătălin Ivan (PSD) către Reding: "Aţi reuşit să impuneţi un preşedinte împotriva voinţei propriului popor

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a avut cea mai acida replica la adresa comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, pe care a acuzat-o ca s-a comportat "ca un agent electoral" al lui Traian Basescu si ca a "umilit" un popor intreg.

"Unde, daca nu aici, in Parlamentul European, trebuie sa spuneti de ce votul a 8,4 milioane de cetateni nu a contat deloc pentru dvs. in aceasta vara, de ce o regula care nu este valabila nicaieri in Europa a fost impusa Romaniei si aici ma refer la pragul de 50% pentru vot?", a spus Ivan, in interventia sa in plenul PE.

Adresandu-i-se lui Reding, Ivan a sustinut ca aceasta s-a "comportat ca un agent electoral" al lui Traian Basescu, facand referire la "haina portocalie" pe care o purta comisarul in plenul PE.

"Ati creat un precedent foarte periculos in UE. Ati reusit sa impuneti un presedinte intr-un stat membru, impotriva vointei propriului popor", a mai spus Ivan, adresandu-i-se lui Viviane Reding.

×