x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Ivan: România intră astăzi într-o perioadă de criză politică majoră

Cătălin Ivan: România intră astăzi într-o perioadă de criză politică majoră

10 Oct 2019   •   18:45
Cătălin Ivan: România intră astăzi într-o perioadă de criză politică majoră

Candidatul Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN) pentru Preşedinţie, Cătălin Ivan, consideră că după adoptarea moţiunii de cenzură "România intră într-o perioadă de criză politică majoră", potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

Cătălin Ivan menţionează că Guvernul Dăncilă trebuia să plece pentru că "reprezenta ultima rămăşiţă a regimului Dragnea şi o pată groasă şi ruşinoasă pe obrazul PSD în primul rând".

"Guvernul Dăncilă trebuia să plece, nu putem pune la îndoială acest lucru. Viorica Dăncilă reprezenta ultima rămăşiţă a regimului Dragnea şi o pată groasă şi ruşinoasă pe obrazul PSD în primul rând. Simplii membri de partid ajunseseră să fie profund ruşinaţi de propriul preşedinte şi premier. Trist este însă că, în România, întreaga clasă politică parlamentară este preocupată exclusiv de interese meschine, jocuri de culise şi jocuri electorale. Aceasta nu a fost o moţiune de cenzură, ci o moţiune electorală. Ea nu convinge pe nimeni, pentru că nu ştim câteva lucruri esenţiale: cine va fi premierul unei posibile noi majorităţi?; cu ce program electoral vine noua majoritate de guvernare (în cazul în care ea ar exista, dar nu pare)?; ce vor face noii guvernanţi mai bun pentru români, cum le vor creşte nivelul de trai, cum vor construi bugetul ţării şi cum vor demara ei marile lucrări de infrastructură?; vor discuta politicienii de acum mai mult despre adevăratele probleme ale românilor şi soluţiile pe care le au pentru ei?", a declarat Ivan.

În opinia lui Cătălin Ivan, premierul Viorica Dăncilă a fost "o ţintă uşor de biruit". El adaugă că urmează alegerile prezidenţiale şi nu cele parlamentare, iar agenda publică va fi ocupată de "certuri nesfârşite" între partidele care acum s-au unit pentru a determina căderea Guvernului Dăncilă.

"România intră astăzi într-o perioadă de criză politică majoră, după ce toate partidele au luat la ţintă din raţiuni electorale un duşman facil, uşor de biruit: Viorica Dăncilă. Peste o lună de zile avem însă alegeri prezidenţiale, nu alegeri parlamentare, iar întreaga agendă publică va fi de acum ocupată de certurile nesfârşite între cei care s-au unit din multe bucăţi şi bucăţele în Parlament ca să dea jos Guvernul Dăncilă. În loc să avem dezbateri care să privească o viziune coerentă asupra statului român şi viitorul nostru ca naţiune, vom discuta despre cine şi cu cât a mai cumpărat ca să trădeze la vot, cum se ciondănesc Orban cu Barna, ce interese mai pune pe masă UDMR-ul ca să susţină noul guvern şi tot aşa... Românii aveau mare nevoie ca în această campanie electorală să analizăm cu multă seriozitate mandatul dezastruos al lui Klaus Iohannis, iar noi, candidaţii, să le prezentăm oamenilor proiectele şi programele noastre. În schimb, Iohannis va avea treabă cu formarea Guvernului în marea larmă naţională. Ca întotdeauna, românii rămân păgubiţi, indiferent de jocurile parlamentare sau de perdelele de fum cu moţiunile electorale", a conchis Cătălin Ivan. 

×
Subiecte în articol: catalin ivan