x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Predoiu, PNL: Spre deosebire de ordonanţa ruşinii, codurile au fost dezbătute în Parlament

Cătălin Predoiu, PNL: Spre deosebire de ordonanţa ruşinii, codurile au fost dezbătute în Parlament

08 Feb 2017   •   14:30
Cătălin Predoiu, PNL: Spre deosebire de ordonanţa ruşinii, codurile au fost dezbătute în Parlament

Codurile penal şi de procedură penală au fost şi rămân unul dintre puţinele proiecte concretizate în România şi trebuie să le apărăm, a afirmat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, deputatul liberal Cătălin Predoiu, în replică la afirmaţiile premierului Sorin Grindeanu. 

"Domnule prim-ministru, ceea ce nu ştiţi dvs legat de Coduri e că, dintre 15 mii de alineate, câteva au fost într-adevăr invalidate la CCR. Ceea ce nu ştiţi, de asemenea, e că din ele foarte multe au fost elaborate aici în Cameră. Dar ceea ce este important, şi e păcat că daţi cu piciorul la coş, este munca noastră a tuturor, a sistemului judiciar şi a Parlamentului. Codurile au fost şi rămân unul dintre puţinele proiecte concretizate în România şi trebuie să spunem acest lucru, să le apărăm", a declarat Predoiu, în Parlament, la dezbaterea moţiunii de cenzură. 

Predoiu a subliniat că aceste Coduri au rezultat după dezbateri în Legislativ, spre deosebire de Ordonanţa 13, dată de Guvernul Grindeanu. 

"Spre deosebire de ordonanţa dvs, ordonanţa ruşinii, codurile au fost dezbătute în Parlament, au fost dezbătute în comisii. A fost o dezbatere. (...) Spre deosebire de ordonanţa ruşinii, codurile au fost făcute transparent aici, în văzul tuturor", a spus Predoiu. 

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat miercuri că moţiunea de cenzură putea fi susţinută de cineva din PNL care să aibă "mai multă credibilitate şi competenţă" decât Cătălin Predoiu care, potrivit prim-ministrului, a coordonat realizarea Codurilor penal şi de procedură penală "pe care Curtea Constituţională le-a amendat prin nenumărate decizii', citează Agerpres.

Citește și:

Călin Popescu-Tăriceanu: Romania continua sa primeasca un numar record de amenzi de la CEDO

 

Nicușor Dan, USR: Liviu Dragnea ar fi in stare sa arunce in aer Romania pentru a scapa de dosarele sale penale

 

Raluca Turcan, despre moțiunea de cenzură: Rar s-a vazut in Romania un abandon mai brutal al interesului public 

 

Premierul Grindeanu: De azi înainte, acest Guvern va fi exclusiv al dialogului și consultării publice

 

Liviu Dragnea, despre moțiunea de cenzură: Ați depus o moțiune ipocrită, inutilă

×
Subiecte în articol: catalin predoiu pnl motiune de cenzura