x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cati Andronescu nu ştie nimic despre baza lui Pescariu

Cati Andronescu nu ştie nimic despre baza lui Pescariu

de Marius Gîrlașiu    |    19 Oct 2017   •   12:15
Cati Andronescu nu ştie nimic despre baza lui Pescariu
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost audiată ieri la DNA în dosarul privind baza sportivă “Cutezătorii”, în care fostul tenisment Dinu Pescariu şi fostul secretar de stat Mihnea Costoiu sunt cercetaţi sub control judiciar pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu.

Ecaterina Andronescu, în prezent senator PSD, a ajuns la sediul DNA înaintea orei 8 dimineaţa şi a fost audiată mai bine de două ore în dosarul privind concesionarea bazei sportive “Cutezătorii”. În iunie 2009, ministerul condus de Andronescu a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere prin care  Baza Sportivă "Cutezătorii" (construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 hectare) a fost dată în folosinţa Fundaţiei “Dinu Pescariu”. Actul adiţional a fost încheiat în condiţiile în care contractul iniţial, încheiat între RA-APPS şi Fundaţia lui Pescariu (în anul 2004) se afla în curs de reziliere. Acţiunea în instanţă fusese iniţiată în anul 2005 de Ministerul Educaţiei, care devenise între timp administrator al Bazei “Cutezătorii”. În vara lui 2009, cel care a semnat actul adiţional din partea ministerului a fost secretarul de stat Mihnea Costoiu (fost ministru pentru Învăţământ Superior, în prezent senator PSD). Ecaterina Andronescu, cea care conducea ministerul, susţine că semnătura sa nu apare pe contract, iar Mihnea Costoiu avea drept de semnătură în calitatea de secretar de stat pe care o deţinea la acea vreme. De asemenea, senatoarea pretinde că nu a vorbit niciodată cu fostul tenismen Dinu Pescariu. "Am dat o declaraţie cu lucrurile pe cale le ştiam . Nu apare semnătura mea. Este doar numele meu scris şi alte semnături", a spus senatoarea PSD. Declaraţia de ieri contrastează flagrant cu spusele Ecaterinei Andronescu dintr-o emisiune la B1Tv din anul 2014. Fostul ministru al Educaţiei a sugerat atunci că Mihnea Costoiu i-a falsificat semnătura fără ca ea să aibă habar despre aceste practici. În prezent, Baza Cutezătorii, controlată în totalitate de Dinu Pescariu, este unul dintre cele mai luxoase centre de sport & spa din Capitală. Situată pe malul drept al Lacului Tei, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, baza de agrement “Pescariu Sports&Spa”  dispune de piscine, terenuri de tenis, centru spa, teren de squash şi cluburi de noapte. Pentru cele 5,7 hectare de construcţii şi teren, Dinu Pescariu plăteşte o chirie de 9000 de euro pe lună.

93,5 milioane de euro reprezintă prejudiciul stabilit de DNA în dosarul “Cutezătorii”.

Ecaterina Andronescu este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul Microsoft II. Ancheta DNA a început în noiembrie 2014.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ecaterina andronescu