x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul ADS - Flutur actioneaza ca Nicolaescu

Cazul ADS - Flutur actioneaza ca Nicolaescu

de Florina Zainescu    |    16 Feb 2006   •   00:00

Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, pare sa se fi molipsit de boala colegului sau de partid, seful Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El a desfiintat postul de director general al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) la scurt timp dupa ce fostul titular al postului, destituit de Flutur, a castigat in Justitie dreptul de a fi repus in functie.

URGENTA. Modificarea structurii de conducere a fost operata printr-o ordonanta de urgenta aprobata in sedinta Guvernului de joi, 9 februarie. Actul normativ stabileste ca Agentia va fi condusa de un Consiliu de Administratie format din noua membri, de un presedinte si vicepresedinte. Pana acum Agentia era condusa de un director general.

Eliminarea acestei functii intervine fix dupa ce Justitia a decis ca fostul titular, Corneliu Popa, trebuie sa-si reocupe fotoliul. El ocupa aceasta functie din timpul guvernarii PSD si a fost demis de Flutur in ianuarie 2005, ca urmare a descoperirii unor nereguli in activitate. Insa in urma cu o saptamana Popa a castigat procesul cu Ministerul Agriculturii, el sustinand ca a fost destituit abuziv si solicitand sa fie renumit in functie. Gheorghe Flutur spune insa ca schimbarea structurii de conducere a ADS nu are nici o legatura cu decizia Justitiei, ea fiind pregatita inca de la sfarsitul lui 2005. Insa nu a fost promovata prin lege din cauza vacantei parlamentare. Flutur sustine ca nu a aflat de decizia instantei decat acum vreo trei zile, Popa nesolicitand repunerea in functie. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: politic flutur