x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR a declarat ca neconstituţională legea uninominalului pur

CCR a declarat ca neconstituţională legea uninominalului pur

27 Iun 2012   •   14:15
CCR a declarat ca neconstituţională legea uninominalului pur

Curtea Constitutionala din Romania a declarat drept neconstitutionala legea uninominalului pur, ai carei artizani au fost cei doi conducatori ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Legea in intregul sau a fost declarata neconstitutionala", a declarat unul dintre judecatorii de la CCR, Augustin Zegrean, intrebat despre decizia judecatorilor in cazul votului uninominal.

Curtea Constitutionala a discutat miercuri sesizarea PDL, depusa pe 31 mai, in cazul legii privind sistemul uninominal de vot propusa de USL, initiata de liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, care prevede ca vor fi alesi deputati si senatori cei care au castigat colegiul in care au candidat si prin care pragul electoral a fost eliminat.

Deputatul PDL Sulfina Barbu sustinea luna trecuta ca aceasta lege "este croita pentru interesul electoral al USL", incalca normele privind suveranitatea poporului exprimata prin referendumul din 2009 si nu respecta rezultatele acestuia.

Deputatul PDL a mai spus ca USL incalca normele privind principiul egalitatii si al reprezentativitatii in drepturi.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a spus ca USL a adus "modificari abuzive la legea electorala" si ca scopul legii, exprimat de Ponta si Antonescu este de a distruge PDL.

×