x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce averi au unii prezidentiabili

Ce averi au unii prezidentiabili

10 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
INTERNET - Candidatii la Cotroceni si-au facut publice avutiile Candidatii la Presedintie, inscrisi si pe listele parlamentare, si-au facut publice averile, declaratiile lor fiind afisate pe site-urile Camerei Deputatilor si Senatului.
CARMEN VINTILA, ANIELA NINE, DANA PICIU

Click pentru a mari imaginea
DECLARATIE. Primul inscris in cursa prezidentiala si candidat si la Camera Deputatilor in Bucuresti, Adrian Nastase, si-a reactualizat declaratia de avere
Spre deosebire de prezidentiabili, candidatii la Parlament sunt obligati prin lege sa-si publice declaratiile de avere pe site-ul institutiilor unde candideaza.

PSD+PUR. Adrian Nastase, candidatul UN PSD+PUR, detine 4,8 hectare de teren agricol, 2,75 hectare de teren forestier si 0,07 hectare de teren intravilan, un apartament, un autoturism Mitsubishi, doua conturi curente - unul in lei in valoare de 342.826.599 lei si unul de 103.487 de dolari, amandoua in Romania, si un depozit de 103.027 dolari. Nastase mai are obligatii de 11.200 de euro si detine o ferma in comuna Cornu. El si-a declarat totodata colectiile de icoane, timbre, obiecte decorative, carti, mobila, covoare, arme. Sotia sa Dana detine 0,36 hectare de teren agricol si 0,25 de hectare teren intravilan, o cota indiviza de o patrime dintr-un apartament si 2/6 dintr-un alt apartament, o casa de vacanta si un cont de 39.398 de euro si o creanta de 330.000 de dolari. Acestora li se adauga chirii ce aduc venituri mai mari de 5.000 de euro pe an.

UDMR. Candidat si pentru un loc de senator la Mures, liderul UDMR, Marko Bela, detine 5,5 ha teren agricol, un apartament, o casa de locuit, un autorism Renault Clio, depozite bancare de 21.000 euro, respectiv 4.000 de euro.

PRM. Liderul PRM, C.V. Tudor, care va candida si pentru un post de senator pe listele partidului la Bucuresti, declara ca are o casa de locuit de patru camere, ca este patron la doua publicatii plus o editura care ii aduc un venit anual ce depaseste echivalentul a 5.000 de euro. De asemenea, liderul PRM si-a declarat colectiile de autografe celebre si de biblii din toata lumea. Vadim spune ca nu are conturi in banca nici in tara, nici in strainatate, nu are masina si nici creante sau alte bunuri producatoare de venituri.

FD. Petre Roman candideaza si pentru un nou mandat de senator la Bucuresti pe listele Fortei Democrate (FD). El are un teren de 1.500 mp la Sinaia, doua masini (un Renault si un Peugeot), un depozit de 5.100 de dolari si alte doua de cate 4.000 de euro. Sotia sa, Mioara Roman, detine contravaloarea unei treimi din apartamentul mostenit de la parinti - 35.000 euro.

PNG. Candidat si pentru un mandat de deputat la Vaslui, Gigi Becali are 350 ha teren agricol, 26 ha de teren forestier, 350 ha teren intravilan, 17 ha de luciu apa. Nu are casa, dar are un BMW si un Audi A6. Are in conturi 350.000 de euro, creante de 119 miliarde de lei, o ferma agricola cu 100 de oi, vaci si cinci cai. Este asociat sau actionar la trei firme. Valoarea totala a averii estimata de Becali este de 450 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: politic teren