x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce crede Ciolacu, despre 'protejarea' lui Tăriceanu în cazul solicitării DNA

Ce crede Ciolacu, despre 'protejarea' lui Tăriceanu în cazul solicitării DNA

24 Oct 2019   •   13:54
Ce crede Ciolacu, despre 'protejarea' lui Tăriceanu în cazul solicitării DNA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat joi că decizia de respingere în Parlament a cererii DNA referitoare la Călin Popescu-Tăriceanu a fost a senatorilor, precizând că "nu sunt numai pesediştii care au votat" împotriva ridicării imunităţii în cazul liderului ALDE.


"Nu sunt senator (...) A fost decizia colegilor de la Senat. Am văzut de la toate partidele. E foarte uşor să aruncăm vina numai pe PSD, am înţeles această tactică. Dintr-odată a dispărut din discurs guvernarea PSD-ALDE, a rămas numai guvernarea PSD. Vă rog frumos, sunt filmări la Senat şi vedeţi exact cine a votat, cum a votat, nu sunt numai pesediştii care au votat într-un anumit sens", a afirmat Ciolacu, întrebat dacă regretă faptul că PSD l-a protejat pe Călin Popescu-Tăriceanu prin respingerea solicitării DNA.

Marţi, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că a fost o greşeală protejarea de către PSD a lui Călin Popescu-Tăriceanu în Senat atunci când s-a discutat despre solicitarea DNA.

Plenul Senatului a respins, în luna iunie, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, care, la acea vreme, era preşedintele Camerei superioare a Parlamentului. Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu