x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CE INSTITUŢII ALE STATULUI L-AU SFĂTUIT PE BĂSESCU SĂ NU DEMISIONEZE?

CE INSTITUŢII ALE STATULUI L-AU SFĂTUIT PE BĂSESCU SĂ NU DEMISIONEZE?

de Dan Constantin    |    10 Iul 2014   •   12:30
CE INSTITUŢII ALE STATULUI L-AU SFĂTUIT PE BĂSESCU SĂ NU DEMISIONEZE?
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Băsescu Traian a declarat că a discutat cu instituţii ale statului posibilitatea de a demisiona în urma arestării fratelui Băsescu Mircea. Preşedintele face această precizare după mai bine de o lună de la declanşarea scandalului politico-judiciar pentru trafic de influenţă la nivel înalt. Băsescu nu a spus exact care au fost instituţiile statului consultate, dar a declarat că motivul rămânerii în postul de preşedinte, după aceste analize, a fost responsabilitatea pentru "soarta dreptei, care nu era pregătită pentru alegeri prezidenţiale anticipate, aşa cum nu e pregatită nici acum''.

Rezulta că analiza a fost concentrată pe implicaţiile politice, iar instituţiile statului consultate au fost implicate într-un joc politic.

Băsescu Traian putea consulta instituţii care se află în subordinea lui directă din interiorul CSAT. Serviciile de informaţii ştiau despre posibila demisie a preşedintelui în zilele de 18 şi 19 iunie.

Băsescu Traian confirmă acum consultările cu instituţiile statului. SRI şi SPP au fost audiate în legătura cu războiul clanurilor Bercea - Băsescu la Parlament. La audieri nu a fost evocate analize şi consultări legate de consecinţele politice ale demisiei preşedintelui.

După noile declaraţii făcute astăzi de Băsescu Traian se impun precizări din partea serviciilor de informaţii legate de posibila lor implicare în jocurile politice şi protejarea intereselor dreptei, evocată de Băsescu Traian.

×