x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce mai gandeste PSD: Comisie de ancheta pentru suspendare

Ce mai gandeste PSD: Comisie de ancheta pentru suspendare

de Lavinia Dimancea    |    Dana Piciu    |    14 Feb 2007   •   00:00

PSD ia in calcul sa solicite o comisie de ancheta in cadrul procedurii de suspendare a presedintelui Basescu, desi aceasta ar insemna o prelungire in Parlament a dezbaterilor pe marginea propriului demers.

Dragos Robatzchi/JURNALUL NATIONAL
PSD ia in calcul sa solicite o comisie de ancheta in cadrul procedurii de suspendare a presedintelui Basescu, desi aceasta ar insemna o prelungire in Parlament a dezbaterilor pe marginea propriului demers.

ARGUMENTE. "Este o optiune pe care o avem in vedere. Este prevazuta si de regulamentele de functionare ale celor doua Camere, pentru ca aceasta comisie de ancheta ar permite o mai buna dezbatere pe fond asupra argumentelor invocate, asupra articolelor din Constitutie incalcate de presedintele Romaniei, o dezbatere cu caracter public care este necesara pentru ca opinia publica sa inteleaga foarte bine de fapt ce se intampla", a declarat ieri secretarul general al partidului, Titus Corlatean (foto). Intr-adevar, regulamentul celor doua Camere prevede ca, in sedinta comuna in care se prezinta propunerea de suspendare, parlamentarii pot decide constituirea unei comisii de ancheta, caz in care aceasta va trebui sa elaboreze un raport, intr-un termen stabilit de plen, si abia apoi este sesizata Curtea Constitutionala pentru aviz. "Nu este vorba de tergiversare. Aceasta comisie ar fi un vehicul bun, pentru ca va crea o dezbatere. Nu ne deranjeaza o saptamana-doua in plus", ne-a declarat Corlatean. Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas nu a dorit sa comenteze anuntul PSD, in schimb, presedintele PC, Dan Voiculescu, a aratat ca o astfel de comisie ar fi binevenita, avand rolul de a clarifica acuzatiile care i se aduc presedintelui, dar aceasta nu inseamna ca procedura de suspendare se va opri.

×
Subiecte în articol: politic