x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce răspuns a dat Liviu Dragnea la acuzațiile lui Frans Timmermans. „Nu am simțit nicio dorință de cooperare din partea Comisiei”

Ce răspuns a dat Liviu Dragnea la acuzațiile lui Frans Timmermans. „Nu am simțit nicio dorință de cooperare din partea Comisiei”

01 Oct 2018   •   22:41
Ce răspuns a dat Liviu Dragnea la acuzațiile lui Frans Timmermans. „Nu am simțit nicio dorință de cooperare din partea Comisiei”

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat critici dure la adresa guvernului și Parlamentului României și a făcut, luni seara, apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”. El s-a referit la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, vertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă România în faţa instanţei.

Liviu Dragnea a reacționat la declarațiile liderului european și a spus că e dezamăgit că România a ajuns să fie amenințată.

”Sunt extrem de dezamăgit de această atitudine, că o țară a UE să fie amenințată atât de brutal. Nu a fost o dezbatere, ci o condamnare înainte de a se studia probele. S-au trimis documente scrise, informații, dovezi, la Bruxelles, nimeni nu a avut niciun fel de reacție. Nimeni nu a spus care sunt articolele din legile justiției care afectează independența justiției.

Nu am simțit nicio dorință de cooperare din partea Comisiei, așa cum se spune în MCV. Șefii serviciilor secrete care au comis abuzuri au fost decorați de anumite state, magistrați care au dus dosarele în instanță cu probe falsificate au fost lăudați de statele membre. Eu nu cred că cei care au vorbit știau despre situația din România, despre legile justiției. Nu cred că intră în atribuția instituțiilor europene să arbitreze meciurile politice interne.”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Frans Timmermans Liviu Dragnea