x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Korodi Attila despre sprijinirea Guvernului: Nu, nu vom face acest pas

Ce spune Korodi Attila despre sprijinirea Guvernului: Nu, nu vom face acest pas

19 Aug 2019   •   12:59
Ce spune Korodi Attila despre sprijinirea Guvernului: Nu, nu vom face acest pas

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat luni, că, în prezent, nici nu se pune problema ca Uniunea să discute cu premierul Viorica Dăncilă despre un eventual sprijin politic acordat Executivului, în condiţiile în care coaliţia de guvernare nu s-a destrămat.

"Efectiv, declaraţia premierului nu o înţelegem. Poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliţia de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este creată, este formată, să aibă vreo discuţie politică pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală coaliţia de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă şi din percepţia noastră nici nu se pune problema destrămării acestei coaliţii", a afirmat Korodi Attila, la RFI.

În opinia sa, nici în eventualitatea în care ALDE va ieşi de la guvernare, UDMR nu va susţine un Guvern PSD minoritar, deoarece "nu există acea încredere care poate să fie baza unei colaborări politice pentru sprijinirea Guvernului".

"Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează, dacă poate. Poate un Pro România, altă soluţie nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea şi analiza pe care trebuie să o facă orice forţă politică este cum poate să creioneze o majoritate care este în afara PSD. (...) Poziţia mea la ora actuală, personală, pentru că această discuţie nu a fost purtată în UDMR: în nicio condiţie (nu va susţine un Guvern PSD minoritar - n.r.). Decizia noastră a fost fermă şi această decizie a fost luată după mai mulţi paşi care au fost făcuţi de actuala coaliţie de guvernare şi de PSD, care a demolat şi cea mai mică încredere care se putea face şi asta se leagă de câteva teme foarte importante şi mai ales de problematica Văii Uzului. (...) Din această cauză, nu poţi să întorci şi să zici că totul se şterge de pe masa discuţiilor. Nu. Decizia noastră este fermă şi colegii noştri au fost foarte fermi când s-a luat această decizie, nu există acea încredere care poate să fie baza unei colaborări politice pentru sprijinirea Guvernului. Mai ales şi în condiţiile în care, trebuie să subliniem, situaţia actuală cu care se confruntă Guvernul României este una delicată şi ne referim la buget, la câteva teme cu privire la funcţionarea statului român, lucruri pe care ei trebuie să şi le asume. Nu pot să şteargă de pe masă sau dacă fac acest lucru şi nu vor să îşi asume atunci trebuie să facă din afara Guvernului, adică trebuie să plece", a explicat deputatul UDMR.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Iaşi, că o să vorbească şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, referitor la susţinerea Guvernului de către parlamentarii acestei formaţiuni, ea adăugând că este normal să poarte astfel de discuţii cu toţi liderii politici. "O să discut şi cu domnul Kelemen Hunor. Este normal să discut cu toţi liderii politici. Aşa este undeva unde într-adevăr vrei să obţii consens şi vrei să discuţi cu toţi cei care acceptă un dialog. Cu cei care nu îl acceptă e foarte greu să intri într-o discuţie în care auzi numai ţipete şi urlete, nu asta caracterizează poporul român", a răspuns Dăncilă, întrebată de presă dacă intenţionează să aibă o întâlnire cu liderul UDMR. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Korodi Attila