x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Tăriceanu, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim

Ce spune Tăriceanu, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim

29 Mar 2019   •   17:50
Ce spune Tăriceanu, despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim

Călin Popescu Tăriceanu a venit cu o propunere în ceea ce privește mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Liderul Alde susține că o soluție bună ar fi ca Guvernul să se consulte cu Parlamentul.

”Mutarea ambasadei la Ierusalim are două componente. Una politică și una juridică. România, de cel puțin 30 de ani nu mai are nicio inițiativă politică, merge în poziția de a urmări ce fac ceilalți. Marii decidenți în politica europeanî o iau la dreapta, o luăm și noi, o iau la stânga și noi tot la stânga, deci nicio inițiativă. 

Problema statutului Ierusalim este blocată de peste 50 de ani. Acest imobilism creează nesiguranță,alimentează terorismul. Această incertitudine trebuie rezolvată, dar sigur nu putem să nu avem în vedere normele dreptului internațional.

Ce își poate permite o mare putere precum Statele Unite nu știu dacă noi ne putem permite întotdeauna. E o analiză complexă. În final decizia va trebui să o ia Guvernul, dar am convingerea că Guernul va dori să se consulte cu Parlamentul să joace un rol activ prin Senat și Cameră. Ne așteptăm să avem posibilitatea să luăm parte la aceste consultări prin dezbateri care să ne ajute să formulăm un punct de vedere. Antena3

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu