x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Tăriceanu despre viitorul procuror-șef al DNA

Ce spune Tăriceanu despre viitorul procuror-șef al DNA

07 Aug 2018   •   22:29
Ce spune Tăriceanu despre viitorul procuror-șef al DNA

Călin Popescu Tăriceanu susține că viitorul procuror-șef al DNA ar trebui să fie din exteriorul instituției.

"Aproximativ cu 10 zile în urmă s-a încheiat prima fază a procesului de selecție pentru un nou procuror-șef la DNA. Și a fost aici în studio ministrul Tudorel Toader și l-am urmărit foarte atent. Cred că a vorbit despre criteriile pe care le-a avut în vedere pentru desemnarea înlocuitorului la cârma DNA și a făcut câteva ironii fine și eu am înțeles un lucru.

Că nu are în minte, ceea ce mi se pare sănătos, să pună un procuror la DNA care provine din DNA. Din ce motiv? Pentru că e foarte greu să apreciez, fără să plec de la premisa că toți cei care sunt DNA au greșit, au procedat incorect, ilegal, dar știe care sunt legăturile între acei oameni, în ce dosare s-au acoperit unii pe alții, cum au răspuns ordinelor lui Kovesi.

 

E foarte greu să spui aleg grâul de neghină și îl aleg pe cutare pentru că mi se pare mie de încredere, după ce toată structura a fost așa rău prevertită sub conducerea lui Kovesi

Sunt oameni care poate nu au niciun fel de vină, dar ei acum practic suportă consecințele de percepție - știți foarte bine, de multe ori lucrăm cu percepții și nu cu realități.

Dar nici nu există instrumentele pentru a face o alegere exactă cu penseta. Atunci, pentru motive de siguranță, e bine să fie adus cineva din afara sistemului, din afara DNA-ului", a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

×