x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune un lider PSD despre un referendum privind monarhia

Ce spune un lider PSD despre un referendum privind monarhia

18 Dec 2017   •   14:53
Ce spune un lider PSD despre un referendum privind monarhia

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, consideră că poporul român poate fi întrebat cu ocazia unui referendum cu privire la monarhie ca formă de guvernământ.

 

"Am văzut că în media sunt deja extrem de mulţi simpatizanţi, poate şi un referendum vizavi de sistemul ăsta preşedinţie-monarhie, totul e posibil (...) Eu sunt republican. Aşa m-am născut. Am cunoscut din cărţi partea asta a regalităţii României. Dar cred că poporul poate fi întrebat cu privire la lucrul ăsta. Nu e un lucru rău, ţinând cont că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate", a susţinut Bădălău luni la Parlament.

Întrebat când ar trebui să aibă loc acest referendum, Bădălău a spus: "E un proiect de viitor la care şi politicienii împreună cu preşedintele şi foarte mulţi factori trebuie să se aşeze la masă să discute. Nu e un proiect care să-l vânturăm pe stradă".

El nu a exclus un referendum pentru anul viitor.

"Sigur, totul e posibil. Atât timp cât facem un referendum cu familia tradiţională, putem face şi o asemenea întrebare către popor. (...) Eu am spus că noi, ca partid, nu excludem, eu cel puţin nu exclud. Am discutat cu foarte mulţi colegi, e normal să întrebăm poporul. Nu am discutat cu preşedintele partidului despre acest lucru", a mai spus Bădălău. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: niculae badalau psd referendum monarhie