x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce vor românii de la politicieni

Ce vor românii de la politicieni

de Gabriela Antoniu    |    11 Dec 2018   •   20:10
Ce vor românii de la politicieni
Sursa foto: Victor Stroe

Un sondaj de opinie realizat de BCS arată că majoritatea românilor susţin alegerea primarilor în două tururi, introducerea votului electronic, desfiinţarea pensiilor speciale, interzicerea accederii în funcţii publice a persoanelor condamnate definitiv şi unirea României cu Republica Moldova.

Sondajul BCS arată că dacă în ziua alegerilor europarlamentare s-ar organiza un referendum privind introducerea votului electronic, 59% dintre cei intervievaţi ar fi de acord, 34% împotrivă, 7% nu voi vota.

De asemenea, dacă în aceeaşi zi ar fi un referendum privind anularea tuturor pensiilor speciale, 76% s-au arătat pentru, 17% împotrivă, 7% nu voi vota. Totodată, dacă ar fi organizat un referendum privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, 57% - pentru, 34% împotrivă, 9% nu vor vota. La un referendum privind interzicerea ocupării funcţiilor publice de către cei condamnaţi în justiţie, 83% ar vota pentru, 12% împotrivă, 5% nu voi vota.

Cât priveşte organizarea unui referendum în ziua euroalegerilor privind unirea României cu Republica Moldovei, 74% au răspuns pentru, 15% împotrivă şi 11% nu voi vota.

Sondajul de opinie a fost realizat la comanda PMP, în perioada 27 noiembrie - 5 decembrie, pe un eşantion de 1.087 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 128 de localităţi urbane şi rurale selectate din toate judeţele ţării, precizează BCS. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă din ţară, cu o eroare de +/- 3%.

 

×