x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ceata lui Nicuşor: Ghinea şi cei şapte pitici

Ceata lui Nicuşor: Ghinea şi cei şapte pitici

de Georgiana Ionita    |    27 Oct 2016   •   09:10
Ceata lui Nicuşor: Ghinea şi cei şapte pitici

USR și-a anunţat ieri candidații pentru alegerile parlamentare. Deși se vehicula că va transfera mai mulți miniștrii tehnocrați, singurul care s-a înrolat politic a rămas Cristian Ghinea. Alături de fostul ministru al Fondurilor Europene au mai venit doar șapte secretari de stat. Nicuşor Dan a dat startul campaniei USR: Dacian Cioloş va fi propunerea de premier, iar Liviu Dragnea - “un dezastru, teleormanizarea României”.

Încercarea lui Nicușor Dan de a racola mai mulți miniștrii tehnocrați a fost aproape un fiasco, pe lista USR pentru alegerile parlamentare regăsindu-se un singur ministru din Guvernul Cioloș și șapte secretari de stat. Proapăt demisionat de la conducerea Fondurilor Europene, Cristian Ghinea este al zecelea ministru care pleacă din cabinetul Cioloș. "Au venit la USR acum alţi şapte secretari de stat şi consilieri din Guvern: Ionuţ Moşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor; Cătălin Drulă, consilier de stat al prim-ministrului pentru infrastructură; Dan Barna, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene; Tudor Pop, mâna mea dreaptă de la Ministerul Fondurilor Europene, directorul de cabinet; Oana Bîzgan, chief of staff la Invest România; Claudiu Năsui, consilier la Ministerul de Finanţe şi Manuel Costescu, secretar de stat la Ministerul Economiei", a precizat Ghinea. USR a avut negocieri și cu miniştrii Vlad Voiculescu (Sănătate) şi Dragoş Pîslaru (Muncă), însă aceştia au ales să rămână în Guvern. “Şi Vlad şi Dragoş au rămas pentru că au proiecte importante, dar ne-au asigurat şi pe mine, şi pe Nicuşor că ne susţin, sper să o facă şi public”, a spus Ghinea.

Atac pe modelul Iohannis-Klemm

Nicușor Dan a repetat ieri că USR îl va susține pe Dacian Cioloș la funcția de premier. “Considerăm că Guvernul Cioloş a fost un exemplu, de aceea dorim ca Dacian Cioloş să continue după alegerile din 11 decembrie”, a spus liderul USR. După declarațiile negative ale președintelui Iohannis și ale ambasadorului SUA Hans Klemm, Nicușor Dan a lansat și el un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. “Premierul României după alegerile din decembrie va fi Dacian Cioloş sau Liviu Dragnea. Ar fi un dezastru ca în urma alegerilor premier să fie Liviu Dragnea. Avem de făcut o alegere între o teleormanizare a României şi o Românie europeană. Între sărăcie şi propseritate”, a acuzat şeful USR.

Tribunalul Bucureşti a admis aseară fuziunea prin absorbţie a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) de către partidul Uniunea Salvaţi România (USR). Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este singurul ministru tehnocrat care va candida pe listele USR la parlamentare.

×