x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cerere de revizuire – Soarta Monei Muscă, la Curtea de Apel

Cerere de revizuire – Soarta Monei Muscă, la Curtea de Apel

de Carmen Vintila    |    11 Iul 2008   •   00:00
Cerere de revizuire – Soarta Monei Muscă, la Curtea de Apel

Decizia privind colaborarea Monei Muscă cu Securitatea a ajuns pe masa Curţii de Apel Bucureşti. Fostul deputat a solicitat Curţii revizuirea hotărîrii judecătoreşti prin care a fost declarată colaborator al fostei Securităţi, cererea fiind introdusă după ce CNSAS a fost declarat neconstituţional.



Decizia privind colaborarea Monei Muscă cu Securitatea a ajuns pe masa Curţii de Apel Bucureşti. Fostul deputat a solicitat Curţii revizuirea hotărîrii judecătoreşti prin care a fost declarată colaborator al fostei Securităţi, cererea fiind introdusă după ce CNSAS a fost declarat neconstituţional. Iniţial, Mona Muscă a depus cererea la Secţia de contencios administrativ a Curţii, dar la 30 iunie, în urma dezbaterilor, s-a decis că judecarea acţiunii este de competenţa Secţiei civile, unde dosarul va fi trimis pentru judecare vineri, 11 iulie.

REVENIRE? Presa a relatat recent că Mona Muscă ar putea reveni în politică, lideri ai PD-L exprimîndu-şi susţinerea faţă de aceasta şi faţă de o eventuală candidatură a sa pentru un mandat parlamentar, deşi fostul deputat a susţinut ulterior că nu a declarat niciodată nimănui că s-ar întoarce în politică. Preşedintele PD-L, Emil Boc, susţinea că dacă Mona Muscă îşi va manifesta intenţia de a reveni în PD-L şi de a candida, în sistemul de vot uninominal, în Parlament, el îşi exprimă disponibilitatea de a discuta despre acest lucru în Biroul Permanent Naţional.

Mona Muscă a demisionat, în martie anul trecut, din funcţia de deputat şi a părăsit PLD după ce CNSAS a hotărît că a făcut poliţie politică, iar contestaţia ei a fost respinsă de instanţa de judecată. La 31 ianuarie, Curtea Constituţională a decis că Legea de funcţionare a CNSAS este neconstituţională, admiţînd astfel excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu – CNSAS. După verdictul de colaborare cu Securitatea, CNSAS a făcut plîngere la Parchet împotriva Monei Muscă. Surse judiciare susţin că se prefigurează o soluţie administrativă, prin aplicarea articolului 18 indice 1 din Codul Penal, care dă posibi-litatea magistratului să dezincrimineze în activitatea sa judiciară anumite fapte prevăzute de legea penală (infracţiuni).

×
Subiecte în articol: politic musca