x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru abuz în serviciu și fals intelectual în cazul lui Florian Bodog, la vot în Senat

Cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru abuz în serviciu și fals intelectual în cazul lui Florian Bodog, la vot în Senat

23 Sep 2019   •   14:41
Cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru abuz în serviciu și fals intelectual în cazul lui Florian Bodog, la vot în Senat

Biroul permanent al Senatului a decis includerea pe ordinea de zi a plenului de luni a solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului.

"Am decis să punem (solicitarea DNA) pe ordinea de zi de astăzi. În plen se va da un vot pe această temă", a anunţat preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, după şedinţa Biroului permanent.

Comisia juridică din Senat a decis, săptămâna trecută, întocmirea unui raport de respingere a încuviinţării începerii urmăririi penale în cazul Bodog, urmând ca propunerea să fie votată în plen.

"În Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Titularul cererii de urmărire penală este plenul Senatului. Noi, în Comisia juridică, vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului, apărarea formată de domnul senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru efectuarea urmăririi penale", preciza preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

Senatorul Florian Bodog a fost audiat marţea trecută în Comisia juridică, unde a susţinut că toţi consilierii săi personali au prestat activităţi pentru care au fost remuneraţi.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii.

Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, Bodog ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară.

Consiliera ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, susţin procurorii.

AGERPRES

×