x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cererea lui Băsescu de înregistrare a Mişcării Populare, respinsă! Reacția lui Traian Băsescu

Cererea lui Băsescu de înregistrare a Mişcării Populare, respinsă! Reacția lui Traian Băsescu

18 Mar 2016   •   15:39
Cererea lui Băsescu de înregistrare a Mişcării Populare, respinsă! Reacția lui Traian Băsescu

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea depusă de fostul preşedinte Traian Băsescu de înregistrare a formaţiunii Mişcarea Populară în registrul partidelor politice.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a acceptat, în decembrie 2015, cererea depusă de Traian Băsescu privind acordarea personalităţii juridice şi înregistrarea formaţiunii Mişcarea Populară în registrul partidelor politice, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, respingând astfel înregistrarea partidului.

De menţionat că cei doi judecători ai completului de la Curtea de Apel Bucureşti au avut opinii contrare în legătură cu cererea depusă de Traian Băsescu, astfel încât a fost introdus un al treilea magistrat în complet, care a înclinat decizia în sensul respingerii solicitării de înregistrare.

Decizia este definitivă.

Pe 24 octombrie 2015, a avut loc Congresul de înfiinţare a formaţiunii politice Mişcarea Populară, cei 5.000 de delegaţi votând alegerea lui Traian Băsescu ca preşedinte al partidului.

În conducerea formaţiunii au mai fost aleşi Eugen Tomac, preşedinte executiv, Cristian Diaconescu şi Siegfried Mureşan, prim-vicepreşedinţi, Dorel Constantin Onaca, secretar general.

Traian Băsescu s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară pe data de 9 octombrie 2015, pentru ca apoi tot el să propună schimbarea denumirii partidului în "Mişcarea Populară".

"Cu surprindere, am aflat ca inregistrarea Miscarii Populare a fost respinsa la solicitarea procurorilor . Este fara precedent ca procurorii sa faca o contestatie la inregistrarea unui partid . Mai mult, judecatorii CAB au admis contestatia in complet de divergenta, desi zilnic sunt infiintate noi partide. Trebuie sa respectam decizia . O fi consecinta faptului ca "Secta Securitatii Nationale" a stabilit ca in Romania trebuie sa existe doar doua partide mari, controlabile? V-ati incurcat, baieti, vom candida la locale sub numele PMP si cu simbol marul. PMP, refaceti listele de semnaturi pentru candidati", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

 

×