x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: Ponta nu are nicio şansă să rămână premier după parlamentare. USL caută deja alt prim-ministru!

Cezar Preda: Ponta nu are nicio şansă să rămână premier după parlamentare. USL caută deja alt prim-ministru!

05 Sep 2012   •   07:45
Cezar Preda: Ponta nu are nicio şansă să rămână premier după parlamentare. USL caută deja alt prim-ministru!

Cezar Preda sustine ca Victor Ponta nu are nicio sansa sa ramana premier dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie. Prim-vicepresedintele PDL a declarat intr-un interviu la RFI ca USL cauta deja un alt prim-ministru pentru ca imaginea lui Ponta in plan european este compromisa din cauza scandalului de plagiat.

"Eu nu sunt un om care sa spuna niste lucruri ca sa atace sau ca sa arate ca este in Opozitie. Domnul Ponta nu mai are nici o sansa!", a spus Cezar Preda, referindu-se la sansele pe care le are Victor Ponta sa ramana premier dupa 9 decembrie.

Citeste si Ponta, in sedinta de Guvern: Voi ignora atacurile politice la adresa noastra

"Am spus acum doi ani de zile, cand discutam cu lideri politici ai PSD-ului, ca Adrian Nastase in plan european este un om mort, cu ghilimelele de rigoare. El este viu inca in Romania. S-a dovedit pana la urma ca am perfecta dreptate, pentru ca eu stiu care e perceptia diplomatiei europene si a politicii europene. Iar acum va spun, Victor Ponta nici nu mai exista in Europa! Si nu o spun ca sa ma bucur, ca e un om tanar si mie pana la urma imi pare rau de oamenii care incearca sa-si construiasca o cariera. Dar modul cum s-a pozitionat el, cu plagiatul pentru care nu-l iarta nimeni in Europa... poate sa mai faca sapte comisii in Romania! Toata Europa e convinsa ca el a plagiat si ca trebuie sa plece, iar eu cred ca USL-ul trebuie sa-si caute un nou lider", afirma prim-vicepresedintele PDL.

Cezar Preda nu-l iarta nici pe fostul presedinte interimar: "Despre Antonescu ce sa mai spun, ca l-a vazut tara o luna si jumatate exact cum este. Nu cred ca va fi vreodata presedintele Romaniei".

Preda crede ca USL-ul nu-l va nominaliza pe Victor Ponta premier: "PSD, USL isi cauta deja prim-ministru. Stiu ca in fibra sa, PSD stie ce sa faca pentru a ramane un partid european".

Victor Ponta a declarat recent ca daca USL va obtine 50% plus unu dintre voturile cetatenilor la alegerile parlamentare, el va fi premier, aratand ca se bazeaza pe precedente.

"Daca USL va lua 50% plus unu, evident voi fi premier. Si domnul Basescu spunea ca nu ma va numi niciodata premier. Ma bazez pe precedente. Sunt absolut convins ca daca USL obtine 50% plus unu, vom avea primul ministru", a afirmat Ponta.

×