x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: "Tăriceanu m-a făcut tămpit"

Cezar Preda: "Tăriceanu m-a făcut tămpit"

de Jurnalul National    |    07 Iun 2007   •   00:00

Deputatul PD Cezar Preda a declarat, joi, că, in timpul şedinţei comune a Parlamentului, i s-a spus că premierul Tăriceanu l-a catalogat drept "tămpit", democratul replicănd că, dacă a fost aşa, atunci Tăriceanu şi echipa sa sunt astfel.




Deputatul PD Cezar Preda a declarat, joi, că, in timpul şedinţei comune a Parlamentului, i s-a spus că premierul Tăriceanu l-a catalogat drept "tămpit", democratul replicănd că, dacă a fost aşa, atunci Tăriceanu şi echipa sa sunt astfel.

In timpul şedinţei comune de plen a celor două Camere, după ce se finalizaseră discuţiile procedurale prelungite, premierul Călin Popescu Tăriceanu a coborăt in faţa băncii ocupate de liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu.De aici, preşedintele PNL s-a intors către băncile ocupate de senatorii şi deputaţii PD, cărora, se pare - potrivit unor surse parlamentare - le-a cerut să "nu stea ca nişte momăi" şi să voteze pro sau contra amănării citirii moţiunii de cenzură iniţiate de PD.   Lui Tăriceanu i-a răspuns, se pare, potrivit aceloraşi surse, Vasile Blaga, care i-a spus că PD nu poate vota o asemenea propunere, care contravine regulamentelor parlamentare. In discuţie a intervenit şi deputatul PD Cezar Preda. Premierul nu a dorit, insă, să discute cu democratul, dar, se pare că ar fi aruncat căteva cuvinte peste umăr.

Lui Preda i s-a spus că premierul l-ar fi catalogat drept "tămpit", aşa că democratul s-a ridicat in picioare, dorind explicaţii direct de la Tăriceanu. Colegii săi din PD au intervenit, calmăndu-l pe vicepreşedintele democrat, iar disputa a fost aplanată."Eu nu am auzit. Colegii mei mi-au zis că, după aceste discuţii foarte dure, primul-ministru ar fi folosit apelativul «tămpit». Eu nu am auzit aşa ceva. Atunci am replicat: «Domnule, dacă domnia sa a spus aşa ceva, atunci asta este el şi echipa lui»", a declarat vicepreşedintele PD Cezar Preda, după şedinţa Parlamentului. "I-aţi spus că este prost?", a fost intrebat Preda de către ziarişti. "Nu. Eu parcă cred că am folost acelaşi epitet pe care colegii mei mi-au spus că l-a folosit", a răspuns democratul"Am spus că numai in condiţiile in care domnia sa a făcut aşa ceva ii adresez acelaşi apelativ", a completat Preda.   "Suntem oameni civilizaţi. Ne-am contrat pe o procedură. (...) A vota citirea unei moţiuni cu o majoritate este foarte periculoasă. Trebuie să votezi citirea unei moţiuni eventual cu acelaşi număr cu care a fost depusă. Dacă votezi cu majoritatea cvorumului, nicio moţiune nu va trece niciodată", a spus Preda că ar fi fost motivul disputei.

La răndul său, premierul Călin Popescu Tăriceanu a precizat, după şedinţa Parlamentului: "Nu am avut o dispută. Domnul Preda nu cred că a inţeles, ca şi alţi colegi de la PD, că trebui să fie prezenţi activ in sală, nu numai să asiste, pentru că, aşa cum aţi văzut, s-a prelungit nespus de mult această chestiune de procedură".

×
Subiecte în articol: tariceanu politic preda cezar