x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cheiţa lui Crin este la Băsescu

Cheiţa lui Crin este la Băsescu

de Dan Constantin    |    27 Mai 2014   •   17:31
Cheiţa lui Crin este la Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Mişcările surprinzătoare şi de neînţeles ale liderului liberal Crin Antonescu au căpătat dintr-odată claritate. Crin Antonescu a trecut, la vedere, cu arme şi bagaje în curtea lui Băsescu şi tot ceea ce a făcut până acum, dar şi evoluţia lui în următoarele luni este legată de operaţiunea de salvare a sistemului băsist.

Trădarea electoratului s-a derulat în două etape. Prima, cea mai semnificativă şi plină de consecinţe, a fost ieşirea din USL, alianţă care i-a adus lui Crin aura de învingător în două scrutinuri, în 2012. “Povara” de candidat la preşedinţia României din partea USL a fost predată sistemului băsist, cu asigurarea de a fi candidat unic al dreptei în lupta pentru Cotroceni. Etapa a doua a trădării a fost comandată tot de regizorul care are cheiţa lui Crin: Băsescu a ordonat saltul liberalilor români în barca popularilor europeni. Îl experimentase cu PD şi a demonstrat românilor că la furtună PPE îţi apără pielea chiar împotriva a 7,4 milioane de voturi.

Cei de la ALDE au diagnosticat cauza ultimei trădări a lui Crin fie prin mituire, fie prin pierderea raţiunii.
Cei care ştiu cum funcţionează mulţi dintre politicienii români au şi alte explicaţii. Băsescu insinua în alegerile din 2009 că dl Antonescu ar fi avut un nume de cod la Securitate. Alţii cred că nervozitatea candidatului ar pleca de la câteva fotografii bine făcute (şi bine păstrate) într-un sejur pe Coasta de Azur. Ca atare, rolul soţiei, Adina Vălean, în toată operaţiunea de salvare a băsismului este doar o acoperire a adevăratului păpuşar.

×