x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chiliman: “PDL vrea să treacă Legea Capitalei prin asumarea răspunderii”.

Chiliman: “PDL vrea să treacă Legea Capitalei prin asumarea răspunderii”.

de Monica Iordache Apostol    |    22 Mai 2011   •   11:54

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a prezentat astazi un document trimis de PDL Bucuresti catre Ministerul Administratiei de Internelor, ca baza pentru Legea Capitalei, Chiliman sustinand ca actul normativ va fi adoptat prin angajarea raspunderii guvernamentale. Documentul prezentat de primarul Sectorului 1 este structurat in opt capitole care modifica, fiecare, cate o alta lege, instituind prevederile cunoscute deja din proiectul Legii Capitalei. "Obsedatii care vor controlul total asupra Bucurestiului refuza sI dezbaterea Legii Capitalei in Parlament. Le e frica si de dezbaterea parlamentara", a spus Chiliman. Primarul a declarat ca, printre modificarile deja cunoscute, documentul mai contine o modificare importanta, prin care se elimina sanctiunile pentru consilieii locali care trec de la un partid la altul, acestia nemaipierzandu-si mandatul.

"Aceasta lege instituie o mare porcarie, si anume traseismul politic. Se elimina sanctiunea decaderiii din functie a consilierilor traseisti", a spus Chiliman. El a sustinut ca miza bataliei pentru dreptul bucurestenilor de a se pronunta prin vot asupra viitorului orasului lor este una nationala, facand parte dintr-un plan al actualei puteri de a se mentine la putere prin acapararea resurselor publice sI prin fraudarea votului.

In replica, PDL Bucuresti a afirmat intr-un comunicat ca "urmareste sa-si duca la bun sfarsit programul de dezbateri privind Legea Capitalei si doreste ca fiecare bucurestean sa cunoasca beneficiile aduse de acest proiect administrativ', fara insa sa nege intentia de a promova proiectul prin asumarea raspunderii. In schimb, il acuza pe Chiliman ca "foloseste trucuri ieftine pentru a-si atinge scopurile'. "De notorietate este faptul ca Andrei Chiliman are o singura indeletnicire, aceea de a cheltui banii contribuabililor. Trebuie mentionat faptul ca cei 1.200.000 euro cat ar costa referendumul se pot cheltui intr-un mod mult mai eficient iar optiunea bucurestenilor se poate cunoaste prin organizarea de focus-grupuri, dezbateri sau se pot face sondaje de opinie', se arata in comunicatul PDL.

×