x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciamba a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

Ciamba a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

14 Noi 2018   •   10:32
Ciamba a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

George Ciamba a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, miercuri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis subliniind cu această ocazie că pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene este pe ultima sută de metri. 

"Vă doresc să reuşiţi împreună cu ceilalţi membri ai Guvernului să intrăm în linie dreaptă cu pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", i s-a adresat şeful statului lui Ciamba. 

Îndreptându-se către membrii Guvernului prezenţi la ceremonie, Iohannis a spus: "Este o secundă înainte de ora 12, ca să mergem cu o pregătire rezonabilă pentru Preşedinţie şi cred că totuşi se poate. Vă doresc succes!". 

Anterior, funcţia de ministrul delegat pentru Afaceri Europene a fost deţinută de Victor Negrescu. 

George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE. 

Din noiembrie 2012 este secretar de stat pentru Afaceri Europene. Anterior, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă. 

În perioada iulie 2003 - septembrie 2005 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Multilaterale şi ulterior, Globale, în MAE. În această calitate, a coordonat dosarele asociate cu UE (Conferinţa Interguvernamentală), NATO, Consiliul Europei, ONU şi alte organizaţii internaţionale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: George Ciamba