x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine ar putea fi președinte PSD în locul Vioricăi Dăncilă

Cine ar putea fi președinte PSD în locul Vioricăi Dăncilă

25 Noi 2019   •   17:10
Cine ar putea fi președinte PSD în locul Vioricăi Dăncilă

Marcel Ciolacu dorește să fie președinte interimar al PSD până la organizarea congresului, iar conducerea să fie una colectivă, astfel că vizează introducerea unor funcții de președinte executiv, cinci la număr.

Lideri de organizaţii din Partidul Social Democrat au stabilit pentru luni seară o întâlnire informală, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău, au confirmat pentru Agerpres surse politice.

Discuţiile vizează situaţia din PSD după rezultatul alegerilor prezidenţiale şi poziţionarea partidului în vederea alegerilor locale, au precizat sursele citate.

Luni dimineaţă, Ciolacu a afirmat că partidul are nevoie de "un nou început", după "un rezultat dezastruos" la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Rezultatele ne arată (...) că în turul II al alegerilor prezidenţiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce şi în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiţi: este un rezultat dezastruos, care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare. Şi atunci, şi acum, s-au făcut doar analize judeţene, nimic la nivel naţional. Acum cred că e timpul să vedem unde am greşit cu adevărat la nivel central, să judecăm raţional şi apoi să trecem la fapte. PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în şase luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!", a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat, duminică seară, că va fi făcută o analiză a rezultatului obţinut în turul doi al alegerilor prezidenţiale în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, menţionând că, deşi unii îi cer demisia, nu va face acest lucru.

"Eu ştiu că mulţi vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru, pentru că eu consider că partidul este mai important şi consolidarea noastră pentru alegerile locale şi parlamentare mult mai importantă decât lupta politică din interiorul partidului", a susţinut Dăncilă.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu