x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine controleaza SIE? Calimente e profesor de sport

Cine controleaza SIE? Calimente e profesor de sport

de Dan Constantin    |    20 Oct 2014   •   12:11
Cine controleaza SIE? Calimente e profesor de sport

Mihăiță Calimente, șeful Comisiei de control parlamentar a activității SIE a intervenit în scandalul ofițerilor acoperiți la spartul târgului. Calimente a dat o serie de declaratii prin care a încercat să-l absolve pe Băsescu Traian de răspunderea pentru declanșarea acestui scandal politic. El a respins necesitatea audierii lui Băsescu și l-a convocat la comisie, luni, la ora 13, pe generalul Silviu Predoiu, cel care are mandatul de conducere al SIE după demisia directorului Teodor Meleșcanu.

Vicepresedinte al comisiei este senatorul Ilie Sârbu, iar secretar Cornel Sămărtinean, PDL, fost director al Aeroportului Timișoara, aflat sub ancheta DNA. Membrii comisiei sunt Mihai Weber, PSD, și Marin Obreja, PNL.

Pregătirea parlamentarilor arată și competențele și capacitatea de investigare a comisiei.
Mihăiță Calimente este profesor de sport, profesie în care a activat 15 ani, pana în decembrie '89, și mai are o diplomă de jurist, luată la Universitatea Vasile Goldiș din Arad.  CV-ul și declaratiile de avere ale lui Cornel Sămărtinean nu pot fi accesate pe site-ul Parlamentului.
Mihai Weber este un om de afaceri in județul Gorj, proprietar de service auto iar liberalul Marin Obreja este inginer auto.

×