x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine observă alegerile în SUA din partea României

Cine observă alegerile în SUA din partea României

de Gabriela Antoniu    |    06 Noi 2018   •   11:10
Cine observă alegerile în SUA din partea României
Sursa foto: Photographer: Joshua Nathanson

Doi deputaţi români vor fi astăzi observatori la alegerile parţiale din SUA. Alegătorii americani sunt chemaţi la urne pentru desemnarea a 35 de membri ai Senatului (din totalul de 100) şi pe toţi cei 435 de membri cu drept de vot ai Camerei Reprezentanţilor.

Costel Neculai Dunava (PSD) şi Petre Movilă (PMP) sunt observatori din partea României la alegerile parţiale din SUA. Cei doi deputaţi sunt membrii titulari ai AP OSCE, care a invitat statele membre să-şi trimită observatori la procesul electoral. Conform documentelor ataşate la memorandumul aprobat de conducerea Camerei, deplasarea celor doi deputaţi are loc în perioada 3-8 noiembrie şi cuprinde, pe lângă observarea alegerilor şi un program de pregătire la Washington DC. Astăzi, cei doi deputaţi români vor observa alegerile din centrele electorale aflate în zonele care le-au fost arondate, iar mâine, înainte de plecare, vor avea o reuniune pentru raportarea şi evaluarea rezultatelor.

Toate costurile deplasării celor doi parlamentari români sunt suportate de Camera Deputaţilor, inclusiv închirierea unor maşini pentru transport local, plata şoferului şi a carburantului pentru perioada de observare a procesului electoral. Conducerea Camerei a aprobat ca Dunava şi Movilă să zboare la clasa business şi economic pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Washington DC şi retur, să primească diurnă pentru 6 zile şi jumătate, bani de cazare pentru 5 nopţi şi plata asigurărilor de sănătate şi contra accidentelor pe perioada deplasării în SUA.

 

 

×
Subiecte în articol: observatori alegerile SUA