x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Am decis cu UDMR să depunem o moţiune de cenzură, după asumarea Guvernului în Parlament

Ciolacu: Am decis cu UDMR să depunem o moţiune de cenzură, după asumarea Guvernului în Parlament

16 Ian 2020   •   15:25
Ciolacu: Am decis cu UDMR să depunem o moţiune de cenzură, după asumarea Guvernului în Parlament

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Slatina, că PSD va depune o moţiune de cenzură împreună cu UDMR, după ce Guvernul a anunţat că îşi va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

"O să depunem o moţiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR, şi vă spun că va trece această moţiune de cenzură. (...) Nu, nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară", a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a reiterat că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, PSD nu va promova un membru de partid pentru propunerea de premier.

"Să nu ne cereţi să promovăm un membru de partid pentru propunerea de prim-ministru. Vom căuta ca propunerea să fie alta decât un membru de partid din interiorul PSD", a spus Ciolacu.

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi premierul Ludovic Orban.

"În discuţiile pe care le-am avut (...) am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi", a spus premierul, în şedinţa de Guvern. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu motiune de cenzura