x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, atac furibund la declarațiile lui Iohannis: „Să vă fie rușine!

Ciolacu, atac furibund la declarațiile lui Iohannis: „Să vă fie rușine!

28 Apr 2020   •   20:28
Ciolacu, atac furibund la declarațiile lui Iohannis: „Să vă fie rușine!
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a spus, după ce Klaus Iohannis i-a acuzat pe parlamentarii PSD de acţiuni populiste, că șeful statului și PNL au ignorat „încă de la bun început pandemia care venea peste România”, precizând că au „închis lumea în case și au tras obloanele firmelor”.

„Virusul nu mai e ”o simplă răceală”, domnule preşedinte Iohannis?! Vă amintiţi?! Dumneavoastră şi PNL aţi ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Ştiu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele! (...) Aţi închis lumea în case şi aţi tras obloanele firmelor. Aţi lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alţii i-aţi trimis la export la cules de sparanghel în zone roşii din Europa! Nu aţi luat nicio măsură concretă, doar aţi făcut achiziţii la suprapreţ de la firmele de casă. Să vă fie ruşine, aţi pus România pe harta corupţiei internaţionale legată de achiziţiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule preşedinte european!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook chiar în timpul conferinţei de presă susţinută de şeful statului.

Liderul PSD i-a cerut lui Iohannis să nu mai jignească Parlamentul.

„Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină şi chelneri. Era supusul dvs, premierul Orban! Am lucrat în sistem video online, e adevărat domnule Iohannis. E inedit. Dar ştiţi de ce?! Pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament, pentru că trebuia dvs să vă lansaţi candidaţii la alegerile locale! (...) Domnule Iohannis- ridicaţi-vă o clipă ochii din sondaje, lăsaţi calculele electorale, testaţi populaţia şi veniţi cu un plan concret de redeschidere! PSD a întins o mână către dialog. Aţi refuzat-o! Dar nu uitaţi că în timp ce dvs vă ţineţi de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta. Vă asumaţi şi asta, domnule Iohannis?!”, a mai scris Ciolacu, pe Facebook.

Reacţia lui Marcel Ciolacu a venit ca urmare a acuzaţiilor lui Klaius Iohannis la adresa parlamentarilor PSD.

„În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanţă, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aş zice, un festival deplorabil, instrumentat de aceiaşi politicieni. (...) Aceştia sunt politicienii care se caţără pe spaimele oamenilor şi votează legi inaplicabile, doar pentru a câştiga capital electoral”, a spus, atenterior, Klaus Iohannis.

Şeful statului a catalogat situaţia măsurilor adoptate de Legislativ ca fiind „jalnică”.

„Au fost o serie de gesturi iresponsabile în Parlament, transformate în acte normative care apasă asupra bugetului public, care şi aşa este sub un stres enorm. (...) Ei compromit prin acest comportament populist, demagogic, viitorul generaţiilor de români care vor veni după noi. Şi vă spun drept, eu nu voi tolera aşa ceva!”, a adăugat șeful statului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu