x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu îi cheamă de urgență pe Orban și Predoiu în Senat: Am descoperit noi orori juridice

Ciolacu îi cheamă de urgență pe Orban și Predoiu în Senat: Am descoperit noi orori juridice

10 Iul 2020   •   14:58
Ciolacu îi cheamă de urgență pe Orban și Predoiu în Senat: Am descoperit noi orori juridice
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele interimar al PSD le cere premierului Ludovic Orban și ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să vină „urgent” la dezbaterile din Senat, el spunând că a descoprit „alte orori juridice”, în cazul Legii carantinei.

„Premierul Orban și Ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină urgent în Senatul României!! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei! Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputința și Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-și acoperi furturile, Guvernarea PNL lovește zi de zi în români. Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat”, a scris, vineri, Ciolacu, pe Facebook.

Liderul interimar al PSD a cerut ca premierul și ministrul Justiției să participe la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți.

„În niciun caz nu vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!”, a mai scris Ciolacu.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, joi, în Camera Deputaților, 266 de parlamentari votând „pentru”.

Urmează vot pe această lege în Senat, care este for decizional.

Proiectul de lege a fost realizat de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu