x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Iohannis este un politician cu accente de dictator

Ciolacu: Iohannis este un politician cu accente de dictator

07 Mai 2020   •   21:27
Ciolacu: Iohannis este un politician cu accente de dictator

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține, într-o declarație de presă postată joi seara pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis „nu este un partener instituţional”, ci „un politician cu accente de dictator, care trebuie să aibă mereu dreptate”.

„Iohannis nu este un partener institutional (...) În ultimele două luni am văzut cea mai mare schimbare la un om politic în România. De la un preşedinte care se ruga de PSD să-i voteze Guvernul Orban, la un om politic măcinat de ură, confuz şi cu accente evident extremiste. Astăzi, Iohannis ne-a arătat încă o dată că este doar preşedintele PNL, el nu se mai comportă ca un preşedinte al României. Ultimele ieşiri publice ne-au arătat că a apucat-o pe o cale greşită. Iohannis este un politician cu accente de dictator, care trebuie să aibă mereu dreptate. Iohannis trebuia să fie garantul Constituţiei, dar el atacă încontinuu instituţii fundamentale ale statului precum Parlamentul şi Curtea Constituţională. Prin asta, Iohannis slăbeşte democraţia şi netezeşte drumul către un trecut pe care ni-l doream uitat”, a spus Ciolacu.

Afirmațiile liderului PSD au venit în contextul în care, în ultima perioadă, președintele Klaus Iohannis a adus mai multe acuzații la adresa social-democraților.

„De două luni de zile aşteptăm de la Iohannis şi Guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de şomeri. Majoritatea oamenilor mai au bani să supravieţuiască doar o lună de zile. Populaţia nu este testată, firmele se închid în fiecare zi şi aruncă sute de mii de oameni în şomaj. Guvernul nu mai este credibil şi nu se mai poate împrumuta. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii şi pensii. Mai mult, PNL şi Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure prin firmele de casă. Deşi românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, Iohannis nu vorbeşte despre un proiect de relansare a economiei”, a mai spus Ciolacu.

 

(sursa: )

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu