x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă pe Cîţu!

Ciolacu: Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă pe Cîţu!

09 Dec 2019   •   19:45
Ciolacu: Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă pe Cîţu!

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi cere premierului Ludovic Orban să îl revoce din funcţie pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, după ce moţiunea depusă de social-democraţi împotriva acestuia a fost adoptată de Senat.

„Cîţu - demisia! În Senat, a trecut astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor. PNL nu a înţeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîţu pentru a fi ministrul Finanţelor. În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbuşit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar şi vrea să vândă cele mai profitabile companii naţionale pentru a-şi acoperi incompetenţa”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, Cîţu este un ministru „iresponsabil, care deja a făcut mult rău României” şi „trebuia oprit”.

„Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă! Nu există altă soluţie!”, a precizat Ciolacu.

Senatul a adoptat, luni, moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, cu 59 de voturi „pentru”, 56 „împotrivă” şi două abţineri.

Moţiunea simplă intitulată „Guvernare PNL, numele tău este austeritate” a fost iniţiată de 41 de senatori social-democraţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu