x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Alegerile europarlamentare din 26 mai - un moment de referendum pentru România

Cioloş: Alegerile europarlamentare din 26 mai - un moment de referendum pentru România

15 Mar 2019   •   14:04
Cioloş: Alegerile europarlamentare din 26 mai - un moment de referendum pentru România
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, vineri, la Craiova, că alegerile europarlamentare din 26 mai trebuie să reprezinte un moment de referendum în care românii să aleagă ce direcţie doresc pentru România.

Potrivit lui Cioloş, scorul electoral al Alianţei 2020 USR-PLUS, al cărei co-preşedinte este, va fi cu atât mai bun la alegerile europarlamentare cu cât vor merge mai mulţi români la vot.

"Noi le propunem românilor ca votul din 26 să fie mai mult decât un vot în urma căruia să avem nişte reprezentanţi în Parlamentul European. Noi propunem să fie un moment de referendum în România, în care românii să aleagă dacă vor o direcţie europeană pentru România, bazată pe valori şi principii, unde, în frunte, să punem onestitatea, cinstea şi profesionalismul şi atunci penalii şi corupţii nu mai au ce căuta nici în funcţii publice, nici în demnităţi publice, nici în fruntea statului, sau dacă stăm în continuare indiferenţi, ieşim la protest din când în când şi ne asumăm faptul că cei care s-au cocoţat în fruntea statului o duc într-o direcţie care înseamnă întuneric, subdezvoltare şi dominarea statului de către grupuri de interese. În loc să ne vorbească domnul Dragnea şi cei de la PSD despre spitalele regionale, despre proiectele de autostrăzi, unde sunt banii pe care de doi ani îi împrumută de pe pieţele internaţionale ca să plătească pensii şi salarii, aruncă în continuare cu acuze, cu suspiciuni, vor să introducă din nou în dezbaterea publică chestiuni legate de servicii secrete şi influenţa serviciilor, lucruri care nu pot fi verificate şi pe care ei nu le dovedesc, tocmai pentru a cultiva în continuare suspiciunea şi neîncrederea românilor", a spus Cioloş într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai afirmat că a fost în aproape 20 de judeţe în ultimele două săptămâni şi a constatat că românii care vor altceva în România conştientizează că rezultatul pe care îl vor avea la alegeri va depinde de capacitatea lor de mobilizare.

"Pentru noi, lucrurile sunt destul de clare: şi USR şi PLUS am apărut pe scena politică îl ultimii doi-trei ani, cumva împinşi de la spate de oameni care vor şi altceva în politică. Şi ne-am lăsat deoparte joburile, proiectele pe care le aveam, ca să facem pasul acesta. Dar mesajul nostru a fost că am făcut acest pas ca şi cei care ne-au îndemnat să vină alături de noi. Şi rezultatul se va vedea pe 26 mai şi din 26 mai încolo. Am fost de multe ori în stradă împreună în ultimii doi ani, din păcate, în loc să ne vedem de proiectele noastre. Acum e momentul să arătăm că suntem capabili de mobilizare masivă. (...) Rezultatul nostru va depinde de capacitatea de mobilizare la vot a românilor: cu cât vor fi mai mulţi români la vot, cu atât rezultatul nostru va fi mai bun, pentru că 39% prezenţă la vot la ultimele alegeri parlamentare înseamnă o mare neîncredere în societatea românească", a spus Cioloş.

Cioloş a mai afirmat că Oltenia este probabil una dintre zonele cele mai afectate de modul în care s-a guvernat în România în ultimii 25-30 de ani: "o guvernare în interesul unor indivizi, pentru unele grupuri de interese care au luat prizonier potenţialul de dezvoltare a unei regiuni, iar consecinţele le simte toată lumea în Craiova şi în Oltenia".

Copreşedinţii Alianţei 2020 USR+PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, se află vineri la Craiova, alături de candidaţii de pe lista comună pentru alegerile europarlamentare. Aceştia vor participa la o acţiune de strângere de semnături pe traseul str. Fraţii Buzeşti - Piaţa Mihai Viteazul şi vor avea o întâlnire cu cetăţenii la Hotelul Ramada Plaza. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos