x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş, despre posibilitatea de a intra în politică: Nu atât vehiculul e cel important, ci modul în care îl conduci

Cioloş, despre posibilitatea de a intra în politică: Nu atât vehiculul e cel important, ci modul în care îl conduci

18 Feb 2017   •   17:11
Cioloş, despre posibilitatea de a intra în politică: Nu atât vehiculul e cel important, ci modul în care îl conduci

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, la Europa FM, că se gândeşte ca în următorii ani să intre în politica românească pentru a-şi folosi experienţa pe care a acumulat-o ca şef al Executivului, într-un partid deja existent, într-unul nou sau să stea în afara acestora şi să contribuie prin alte forme de organizare la ameliorarea modului de a face politică.

El a subliniat că în politică nu atât "vehiculul" este cel important, ci modul în care îl conduci.

"Desigur, sunt mai multe variante: să stau în afara partidelor şi să încerc să-mi aduc contribuţia prin alte forme de organizare la ameliorarea modului de a face politică şi de a-i încuraja pe cei care vor să intre în politică şi de a-i ajuta să facă politică altfel, aşa cum aşteaptă societatea, sau de a intra într-un partid şi de a încerca, prin exemplul propriu, să arătăm că se poate face politică şi altfel sau, sigur, şi soluţia de a face un alt partid. Dar teama mea e că lumea se plictiseşte repede de un partid şi iar se întoarce la ideea că, până la urmă, toţi sunt la fel. Cred că nu atât vehiculul e cel important, ci modul în care conduci vehiculul respectiv", a precizat Cioloş.

Fostul prim-ministru a adăugat că, pe termen scurt, în următorii doi - trei ani, doreşte să se facă util în ţară, să menţină echipa pe care şi-a format-o la guvernare şi să ajute la dezvoltare.

"Pe termen scurt, pe următorii doi ani - trei ani, mă gândesc foarte serios la modul în care pot să fiu de folos, aici, acasă, după tot ce am învăţat în anii ăştia, pe de o parte. Pe de altă parte, mă gândesc la modul în care pot să menţin aproape echipa sau o parte din echipă care s-a încropit anul trecut, la guvernare, şi să valorificăm momentul ăsta pe care îl trăieşte societatea din care facem parte. Care e modalitatea cea mai eficientă, din punctul meu şi al nostru de vedere, de a fi util", a explicat Cioloş.

Întrebat dacă nu priveşte cu teamă la faptul că ar putea intra într-un partid, Cioloş a răspuns afirmativ, menţionând că acesta a fost motivul pentru care nu a intrat într-o formaţiune politică.

"Ba da, de asta nici n-am intrat. Dar nu exclud. Dar, întotdeauna, atunci când eşti cu teamă de ceva înseamnă că e o provocare la care încă nu am găsit modalitatea să răspund şi cred că trebuie să trec prin ea. Mi-a fost teamă şi să fiu prim-ministru, mi-a fost teamă şi să fiu ministru sau să accept postul de ministru, dar faptul că mi-a fost teamă nu a însemnat că nu le-am făcut. Ţi-e teamă până la momentul în care începi să-ţi asumi lucrurile respective, pentru că teama te blochează să faci anumite lucruri şi câteodată e bună teama, pentru că te fereşte să faci anumite prostii. Dar, de multe ori în viaţă, teama e o piedică de fapt, să ne asumăm să trecem peste nişte bariere şi să învăţăm nişte lucruri noi", a subliniat Dacian Cioloş.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos cioloş