x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş respinge acuzaţiile de plagiat: Principiile 'Platformei România 100' nu sunt proprietatea intelectuală a cuiva

Cioloş respinge acuzaţiile de plagiat: Principiile 'Platformei România 100' nu sunt proprietatea intelectuală a cuiva

01 Noi 2016   •   11:20
Cioloş respinge acuzaţiile de plagiat: Principiile 'Platformei România 100' nu sunt proprietatea intelectuală a cuiva

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că cele 10 principii ale 'Platformei România 100' nu sunt proprietatea intelectuală a cuiva, respingând astfel acuzaţiile de plagiat cu privire la această platformă pe care a lansat-o în luna octombrie.


"Mulţi au spus: 'Păi, acele 10 principii nu le-a inventat Cioloş, ba chiar Cioloş a plagiat', ca şi cum acele principii ar fi proprietatea intelectuală a cuiva", a declarat Cioloş la Adevărul Live.

Premierul Cioloş a precizat că vrea ca principiile platformei sale "să fie traduse în decizii, inclusiv în programe de guvernare".

"Eu nu vreau să mă limitez la a afirma sau a enunţa aceste principii, ci vreau chiar ca acele principii să fie traduse în decizii, inclusiv în programe de guvernare. Şi eu asta am spus partidelor care susţin această platformă, că e important să dovedească nu doar că susţin public acea platformă, ci că o traduc în programele de guvernare pe care le propun şi o traduc şi în modul în care îşi selectează oamenii cu care îşi propun să (...) pună în aplicare acele programe de guvernare", a mai afirmat Cioloş.

Dacian Cioloş a lansat pe 17 octombrie 'Platforma România 100", care trece în revistă 10 principii "ale unei guvernări pentru cetăţeni", însoţite de mai multe proiecte naţionale despre care prim-ministrul în funcţie crede că "ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor".

Pe 18 octombrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că platforma lansată de premierul Dacian Cioloş este "o listă de iluzii", despre care ar fi crezut mai degrabă că poate fi lansat de "un ONG respectabil" şi care, mai mult, "este un plagiat".

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos