x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș sare din dreapta în barca stângii europene

Cioloș sare din dreapta în barca stângii europene

de Dan Constantin    |    27 Sep 2018   •   13:12
Cioloș sare din dreapta în barca stângii europene

Dacian Cioloș virează din dreapta  spre stânga moderată europeană. Fostul premier a semnat alături de șase reprezentanți ai acestei orientări politice un manifest care dorește să declanșeze un curent la nivel european pentru blocarea populismului care amenință construcția europeană.Documentul a fost difuzat în 26 septembrie seara,de publicația franceză LIBERATION, cu o puternică orientare de stânga.

 Ceilalți semnatari sunt Castagner, lider al LREM (formațiunea președintelui Macron); Verhofstadt, liderul ALDE la nivel european, fost premier al Belgiei; Renzi, fost premier de centru stânga italian; Rivera, lider al mișcării spaniole Cetățenii; Muscat, premier al Maltei, lider al Partidului Laburist; Perchtold, liberal de stânga-Democrații 66 din Olanda.

Documentul difuzat propune o solidarizare, CU OPT LUNI ÎNAINTE DE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, împotriva populismului care a ajuns la putere în Ungaria, Italia și pledează pentru formarea unei mișcări care să reformeze tratatul european în punctele necesare avansării  după dorința fiecărui membru al UE, adică teza esențială a Europei cu mai multe viteze.

 Lansarea acestui manifest în România va pune probleme de poziționare PNL, care a cochetat cu mișcarea lui Cioloș, dar și pentru ALDE, legat la nivelul de asociere în Parlamentul European cu lideri semnatari ai documentului.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos