x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș: Trebuie să redăm consistență mandatului președintelui

Cioloș: Trebuie să redăm consistență mandatului președintelui

26 Ian 2019   •   17:00
Cioloș: Trebuie să redăm consistență mandatului președintelui
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, că acest partid trebuie să redea "consistenţă" mandatului şefului statului, nu doar prin candidatul pe care o să îl propună, ci şi prin modul în care vede restructurarea statului. 

"Alegerile prezidenţiale sunt foarte importante pentru noi, pentru că ştiţi cât contează, nu doar din punct de vedere simbolic, preşedintele în România şi trebuie să redăm consistenţă mandatului preşedintelui, nu doar prin candidatul pe care o să îl propunem, dar şi prin modul în care vedem restructurarea statului. Noi ne dorim, sper să avem o majoritate în 2020, să propunem şi o reformă a Constituţiei, o reformă a statului, ca să reaşezăm echilibru cu adevărat între puterile statului şi aici preşedintele are un rol important. Deci vom avea un proiect solid pentru a ne asigura că cel care va fi preşedintele României va avea întru totul susţinerea noastră şi va fi parte a proiectului nostru politic", a afirmat Cioloş, la Convenţia Naţională a PLUS, după ce a fost ales preşedinte al acestui partid. 

El a menţionat că şi alegerile locale sunt importante pentru "a reaşeza" România de la bază pe un alt drum şi pe o altă direcţie - "de cinste, de profesionalism, de transparenţă şi de claritate". 

"Nu putem concepe proiectul nostru politic fără a câştiga alegerile locale în cât mai multe locuri din ţară şi v-o spun, după ce am stat un an şi ceva la guvernare, degeaba ai guvernarea şi degeaba ai majoritate în Parlament dacă nu ai conectarea asta la nivel local, pentru că la ceea ce trebuie făcut în România în viitorii ani avem nevoie de o bază puternică la nivel local, de oameni competenţi acolo, care să recâştige încrederea românilor că oraşele, comunele pot fi bine gospodărite, că banul public poate să fie bine gospodărit. Numai aşa are sens să ne gândim la legi bune în Parlament şi la un program de guvernare coerent. Pentru alegerile locale va trebui să ne gândim la cele mai bune alianţe politice, care să ne permită să câştigăm în cât mai multe locuri alegerile locale", a susţinut liderul PLUS. 

Dacian Cioloş a afirmat că mandatul său de preşedinte va fi de doar un an, după care vor fi realese structurile de conducere ale partidului. 

El va conduce partidul alături de alţi nouă membri, care fac parte din Biroul Naţional. 

O altă structură de conducere aleasă sâmbătă este Consiliul Naţional care este compus din 50 de membri. 

Toţi aceştia sunt propuşi de Cioloş, dintre "oameni în care are încredere şi pe care îi cunoaşte". 

"Veţi auzi tot felul de vorbe despre ei (membrii Consiliului Naţional - n.r.), pentru că aţi văzut că apar în ultima perioadă tot felul de speculaţii legate de cât de manipulaţi sau dirijaţi suntem de o parte sau de alta. Probabil o să continue lucrurile acestea. Vreau să vă asigur de un lucru - integritatea, onestitatea, dincolo de profesionalism, sunt lucrurile esenţiale pentru mine şi am urmărit să propun oameni care nu au probleme din acest punct de vedere. Orice probleme pot să apară, de astăzi începând, vom avea şi o comisie de arbitraj care, atunci când va fi cazul, va judeca pe baza statului, a principiilor şi valorilor de acolo pe oricine va fi cazul. Vom fi transparenţi", a adăugat Dacian Cioloş. 

În cadrul Convenţiei Naţionale a fost votat şi Statutul PLUS care prevede, printre altele, că nu pot fi membri ai partidului "persoane condamnate pentru corupţie, lucrători activi sau colaboratori ai fostei Securităţi, persoane care promovează violenţa, rasismul, separatismul etnic sau teritorial".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos