x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă ridica la înălţimea încrederii acordate

Cioloş: Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă ridica la înălţimea încrederii acordate

10 Noi 2015   •   17:58
Cioloş: Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă ridica la înălţimea încrederii acordate

Premierul desemnat Dacian Cioloş a dat asigurări, marţi, că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a se ridica la înălţimea încrederii acordate, el spunând că intenţionează să deschidă Guvernul spre societate.

"Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-o acordaţi şi doresc să îi asigur pe cei care ne privesc de faptul că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă ridica la înălţimea încrederii care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească. O perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului în aşa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituţii ale statului şi, aş spune mai precis, între politic şi între societate", a afirmat Cioloş, la Palatul Cotroceni, după anunţul preşedintelui Iohannis privind desemnarea sa în această funcţie.

Premierul desemnat a spus că intenţionează să deschidă Guvernul şi administraţia guvernamentală spre societate şi să lucreze îndeaproape cu Parlamentul.

"Am intenţia să deschid Guvernul şi administraţia guvernamentală spre societate, să ascultăm şi să pregătim decizii împreună. Totodată, în măsura în care Parlamentul va decide să dea mandat acestui Guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, chiar dacă vorbim de un guvern de tehnocraţi, pentru a progresa împreună pe proiectele pe care o să le propunem", a susţinut Cioloş.

El a anunţat că, în perioada următoare, îşi va concentra atenţia şi energia pentru a-şi forma echipa cu care va merge în faţa Parlamentului şi apoi va discuta în detaliu despre proiectele pe care le are.

"Pentru mine, lucrul în echipă este esenţial şi de aceea, înainte de a comunica prea mult legat de intenţiile pe care le am în această calitate în care am fost desemnat, vreau să îmi concentrez energia spre a-mi structura echipa, atât din punct de vedere al persoanelor şi al celor pe care o să îi invit să facă parte din guvern, cât şi al conceptului de program de guvernare", a spus Cioloş.

Prim-ministrul desemnat a adăugat că este conştient de faptul că se aşteaptă de la viitorul guvern să fie în măsură să aibă urechea "aplecată" la cei care au idei.

"Sunt conştient de faptul că acest lucru se aşteaptă de la viitorul guvern - să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei, nu doar pentru a ridica problemele cu care ne confruntăm, dar şi pentru a identifica soluţiile pentru a merge mai departe şi în acelaşi timp să aibă acest Guvern înţelepciunea şi maturitatea să poată să lucreze cu Parlamentul, cu cei care sunt în măsură să ia deciziile care să ne permită să progresăm. Cred că acest mod de lucru ne va dovedi maturitate şi ne va permite să schimbăm ceea ce este de schimbat în societate", a punctat Cioloş.

Agerpres 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos