x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Ciontu m-a rugat sa nu fac balamuc"

"Ciontu m-a rugat sa nu fac balamuc"

08 Apr 2005   •   00:00

La o zi dupa ce PPRM a anuntat excluderea sa din partid, Nati Meir ne-a declarat ca membrii din conducerea partidului l-au asaltat ieri dimineata cu telefoane, cerandu-i sa «faca pace».



  • de ANIELA NINE

  • LOBBY. Nati Meir spune ca a fost rugat ieri dupa-amiaza sa aiba o intrevedere cu liderul de onoare al PPRM pentru a discuta despre demisia din partid
    Pentru recuperarea singurului deputat evreu al partidului, ar fi fost pusa in miscare chiar artileria grea a PPRM. Astfel, deputatul Nati Meir sustine ca presedintele partidului, Corneliu Ciontu, ar fi incercat ieri dimineata sa il convinga sa accepte o intalnire "la trei dupa-amiaza" cu celalalt presedinte al partidului, cel de onoare, Corneliu Vadim Tudor, care nu de mult il numea pe Meir "fratele meu evreu". "Ciontu m-a rugat sa nu fac conferinta de presa, sa nu fac balamuc, sa nu vorbesc cu presa, sa nu fac nimic si sa ma vad cu Vadim azi la 3:00", a detaliat Meir.

    OFERTE. Deputatul nu stie incotro o va lua, desi sustine ca deja a primit alte oferte. Intrebat daca vreuna dintre ele a venit de la Cozmin Gusa si al sau PIN, Meir nu a confirmat decat ca a vorbit in cursul diminetii de ieri de trei ori cu acesta, dar ca "el nu a spus ca ma primeste si eu nu am cerut sa ma primeasca". Deputatul Meir are insa o certitudine. Nu se va intoarce in nici un caz la partidul-mama, in ciuda tuturor ofertelor de pace pe care membrii din conducerea PPRM i le-au facut.

    COZMA. Meir a mai spus ca, desi aflat in Penitenciarul Rahova, Miron Cozma l-a sunat ieri, interesandu-se daca excluderea deputatului din PPRM schimba ceva in demersurile incepute de acesta in sustinerea eliberarii lui. Potrivit lui Meir, Cozma a mai spus ca nu doreste sa mai continue nici "colaborarea" cu avocatul sau Viorel Dumitrescu si ca vrea "sa intrerupa orice legatura" cu PPRM.

    RETRAGERE
    Vicepresedintele PPRM, Lucian Bolcas, a anuntat ieri ca va informa luni plenul Camerei Deputatilor cu privire la decizia partidului de a-i retrage sprijinul politic deputatului Nati Meir. Intrebat daca la decizia de excludere a lui Meir din partid au contribuit si zvonurile care au circulat prin presa cum ca acesta intentioneaza sa paraseasca PPRM si sa se indrepte spre un alt partid, Bolcas a raspuns tot printr-o intrebare: "Cine este si prin ce s-a remarcat Meir ca sa se faca un asemenea caz din persoana domniei-sale?". "Meir este un om caruia ii place sa faca zgomot in jurul sau, asta este de fapt singura modalitate de a arata ca exista", a adaugat Bolcas. A spus insa ca o cauza a excluderii este fundamentalismul anticrestin al lui Meir. (Carmen Vintila)

    ×
    Subiecte în articol: politic meir pprm