x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioroianu, ţinut incă puţin in braţe

Cioroianu, ţinut incă puţin in braţe

de Monica Iordache Apostol    |    13 Noi 2007   •   00:00
Cioroianu, ţinut incă puţin in braţe
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/

Liberalii l-au iertat pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, pentru declaraţiile privind deportarea ţiganilor in deşert. Deşi cei mai mulţi dintre colegii săi fie au răs pe infundate, fie au fost revoltaţi de gafa ministrului, la şedinţa de ieri a Biroului Politic al PNL, doar deputatul Relu Fenechiu l-a intrebat dacă a făcut ceva pentru a minimaliza efectele acelei declaraţii. • VIDEO

Liberalii l-au iertat pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu (foto), pentru declaraţiile privind deportarea ţiganilor in deşert. Deşi cei mai mulţi dintre colegii săi fie au răs pe infundate, fie au fost revoltaţi de gafa ministrului, la şedinţa de ieri a Biroului Politic al PNL, doar deputatul Relu Fenechiu l-a intrebat dacă a făcut ceva pentru a minimaliza efectele acelei declaraţii.

PROMISIUNI. Premierul Tăriceanu nu i-a reproşat nimic in şedinţă ministrului de Externe, iar Cioroianu insuşi a promis că va avea grijă să repare lucrurile. In timpul şedinţei, premierul i-a recomandat ministrului său să ceară, din proprie iniţiativă, o audienţă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, ca să-şi explice declaraţiile. Cu toate recomandările voalate ale colegilor săi, atăt inainte de inceperea şedinţei, căt şi după, Adrian Cioroianu a dat de fiecare dată cu băta-n baltă. Abordat de ziarişti inainte de şedinţă, ministrul a mai spus o dată că deportarea nu va avea loc "prea curănd", iar la ieşire a explicat sintagma "nu prea curănd" prin faptul că "un ministru nu poate să cumpere pămănt in deşert". "Mă refeream la cumpărarea de teren in deşert, ori, un ministru nu poate să facă aşa ceva. Dacă insistăm pe ideea că găsim un termen pentru cănd va fi cumpărat deşertul, cred că e cazul să vedem exact ce am spus. Nu şi-ar dori nimeni aşa ceva", a declarat Cioroianu. Căt priveşte atitudinea colegilor săi, ministrul a spus că i s-au făcut doar "reproşuri amicale". Vicepreşedintele PNL, Puiu Haşotti, unul dintre liberalii care i-a numit de multe ori pe miniştrii lui Tăriceanu "papagali", a declarat şi el că Adrian Cioroianu va avea in continuare sprijinul partidului şi că decizii pe orice altă temă decăt campania pentru europarlamentare vor fi luate după 25 noiembrie.

DISCUŢII. Ulterior, după şedinţa PNL, purtătorul de cuvănt al Guvernului, Camelia Spătaru, a anunţat că premierul Tăriceanu a fost informat despre ultimele declaraţii ale lui Cioroianu şi va avea o discuţie cu ministrul.

×
Subiecte în articol: politic cioroianu