x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Claudiu Manda: Zilele următoare o să înceapă lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti

Claudiu Manda: Zilele următoare o să înceapă lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti

20 Mai 2019   •   18:39
Claudiu Manda: Zilele următoare o să înceapă lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a declarat luni că în câteva zile vor începe lucrările la drumul expres Craiova - Piteşti.
​​​​​​​

El a precizat că în 2017 s-a ales să se renunţe la autostradă, drumul expres de mare viteză fiind soluţia agreată de reprezentanţii judeţelor prin care va trece această arteră rutieră.

"Dacă Dumnezeu dă să fie bine, zilele următoare o să dăm drumul la drumul expres Craiova - Piteşti, un proiect pe care ni l-am dorit de foarte mult timp. Pe 17 aprilie 2017, eu, Costi (Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea - n.r.), Aladin (Aladin Gigi Georgescu, preşedintele CJ Mehedinţi - n.r.), domnul Cârciumaru de la Gorj şi Paul Stănescu de la Olt ne-am întâlnit şi am ales soluţia drum expres în regim de mare viteză, nu autostradă. Ne-am spus la vremea respectivă că dacă mergem pe această soluţie putem să avem drum în patru ani de zile, dacă mergem pe varianta autostradă, să o ia de la capăt cu studii, putem să ne gândim că durează minimum şapte ani de zile. Şi am ales varianta cea mai simplă, cu posibilitatea de a se extinde şi pe banda de rezervă ca să aibă exact regim de autostradă", a spus Manda.

Potrivit reprezentantului PSD, în lucru vor intra doar două din cele patru tronsoane ale drumului, pentru celelalte urmând să fie reluată procedura de licitaţie a lucrărilor.

"Încep lucrările pe două tronsoane din patru pentru că aşa e justiţia. Au scos la licitaţie patru tronsoane, o singură firmă, care nu e românească, a contestat toate cele patru tronsoane cu aceleaşi argumente. O instanţă a decis că două sunt bune şi că trebuie să meargă mai departe atribuirea şi o altă instanţă a stabilit pentru celelalte două tronsoane că nu sunt bune şi trebuie să se reia de la capăt. Deci, în acest moment, pe două tronsoane dăm drumul la treabă, pe celelalte două se va relua licitaţia", a mai afirmat vicepreşedintele Senatului.

Claudiu Manda, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Parlamentul European, s-a aflat luni la Râmnicu Vâlcea pentru a asista, împreună cu vicepremierul Daniel Suciu, la semnarea contractelor pentru mai multe proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional din judeţele Vâlcea, Dolj şi Mehedinţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: claudiu manda Craiova-Piteşti