x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Clotilde Armand a depus o nouă contestaţie

Clotilde Armand a depus o nouă contestaţie

09 Iun 2016   •   21:20
Clotilde Armand a depus o nouă contestaţie

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul Clotilde Armand a depus, joi seara, o nouă contestaţie la Biroul Electoral al sectorului 1, invocând faptul că un primar ales de către 10% din electorat nu poate fi reprezentativ.

"Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişi pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunţat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur", a scris reprezentanta USB, pe Facebook.

Ea a adăugat că această excepţie de neconstituţionalitate este doar unul dintre demersurile USB, în vederea creşterii reprezentativităţii clasei politice. "Vom lupta cu legea în mână", a spus ea.

"Este un document foarte lung, are 11 pagini, este destul de tehnic. Esenţa este că, de fapt, domnul Tudorache, dacă este validat până la urmă, va fi ales cu un procent foarte mic din voturi. Noi luptăm pentru reprezentativitate. (...) Nu ne convine faptul că o mână de oameni au confiscat puterea", a precizat Armand, în cadrul unui mesaj video ataşat postării.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut, după alegerile locale, renumărarea buletinelor de vot din 18 secţii din sectorul 1, apreciind că în acestea ''s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule şi cele pentru candidata USB Clotilde Armand.

Cererea USB a fost respinsă marţi seara de Biroul Electoral de Circumscripţie, care a informat că partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul i-au fost asigurate toate condiţiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral şi că lipsa de diligenţă a delegaţilor USB nu poate fi imputată Biroului Circumscripţiei Electorale nr. 1 - sectorul 1.

Sursa: AGERPRES

×