x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cluj: Klaus Iohannis a vizitat Institutul Oncologic

Cluj: Klaus Iohannis a vizitat Institutul Oncologic

08 Iul 2018   •   15:05
Cluj: Klaus Iohannis a vizitat Institutul Oncologic

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, duminică, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN) şi a fost interesat mai ales de modul de îngrijire a pacienţilor şi de cercetarea din cadrul unităţii medicale. 

 

Vizita preşedintelui la Institutul Oncologic a durat aproximativ 35 de minute şi acesta n-a dorit să facă declaraţii presei. 

Directorul medical al IOCN, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că preşedintele a vizitat mai multe secţii. 

"A vizitat secţii clinice şi neclinice, în zona de medicină nucleară, imagistică, anatomie patologică, cercetare şi chirurgie. A fost limitat de timpul domniei sale. L-a interesat în primul rând îngrijirea pacienţilor, atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al numărului de pacienţi, infrastructura şi resursa umană care deserveşte institutul. Preşedintele a fost foarte impresionat de ceea ce a văzut, era bine informat despre institut. (...) A fost foarte, foarte impresionat de partea de cercetare, domnia sa fiind fizician înţelege foarte bine multe dintre procesele care se petrec acolo", a spus Patriciu Achimaş-Cadariu. 

Anterior vizitei la IOCN, Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care se desfăşoară la Cluj-Napoca. 

La IOCN, preşedintele Klaus Iohannis a fost însoţit de primarul Emil Boc, iar la intrarea şi la ieşirea din unitatea medical a fost aşteptat de un grup de circa 20 de persoane care au scandat "Clujul vă susţine" şi "Uniţi salvăm toată România". 

AGERPRES

×