x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CNSAS - PD il respinge pe Dinescu

CNSAS - PD il respinge pe Dinescu

de Oana Stancu Zamfir    |    21 Mar 2006   •   00:00
CNSAS - PD il respinge pe Dinescu

Conducerea PD a refuzat ieri propunerea vicepresedintelui Romeo Raicu de a-l propune in Colegiul CNSAS pe Mircea Dinescu, care de la infiintarea institutiei a facut parte din Colegiu cu mandat de la PD.

Conducerea PD a refuzat ieri propunerea vicepresedintelui Romeo Raicu de a-l propune in Colegiul CNSAS pe Mircea Dinescu (foto), care de la infiintarea institutiei a facut parte din Colegiu cu mandat de la PD.
Oficial, liderul PD, Emil Boc, a aratat ca PD a inteles ca Dinescu e sustinut de PNL, insa liberalii anuntasera ca il sustin ei, daca il refuza PD.

HOTARATI. De altfel, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat ieri ca liberalii sunt decisi sa il propuna pe Mircea Dinescu in Colegiul CNSAS. "Mircea Dinescu a facut o treaba foarte buna in CNSAS, a fost cel mai vocal, de aceea este inexplicabil ca democratii nu doresc sa il mai sustina", a spus Quintus. Si PD l-a refuzat, propunandu-i in schimb pe Corneliu Turianu si Dan Lazea. Neoficial insa, surse din conducerea democrata spun ca respingerea lui Dinescu a fost una vehementa, mai multi lideri PD, inclusiv presedintele Boc, aratand ca acesta este un permanent critic al lui Traian Basescu si, mai ales, ar fi o veriga a grupurilor de interese pomenite de presedinte, fiind acuzat chiar ca e pe "statul de plata" al lui Dinu Patriciu.

Tot ieri, Ticu Dumitrescu, nominalizat de Guvern la sefia CNSAS, a anuntat ca si-ar putea retrage candidatura daca Dinescu si Stejarel Olaru nu vor face parte din echipa sa.

×
Subiecte în articol: politic dinescu